Nyitókép: körkép.sk

 

A január 18. és 26. közötti országos szintű koronavírus-tesztelés eredményei miatt több magyarlakta járásban ismét tesztelés lesz a hétvégén. A munka oroszlánrésze ismét az önkormányzatokra hárul, melyek tegnap óta folyamatosan teszik közzé a teszteléssel kapcsolatos részleteket.

 

Mint azt összefoglalónkból kiderül, több városban is leszűkítették a mintavételi helyszínek számát. Ennek részben az az oka, hogy múlt hétvégén nem minden mintavételi pontot használtak ki kellőképpen a polgárok – értsd kevesen mentek oda tesztelni -, másrészt a járvány az önkormányzati alkalmazottakat és az egészségügyi személyzetet sem kíméli, ahogy erre Holényi Gergő, Nagymegyer város polgármestere is rámutatott a Körképnek adott interjújában.

 

Az alábbiakban a csallóközi magyar városok által közzétett információkat gyűjtöttük össze a hétvégi teszteléssel kapcsolatban. Az egyes községek többnyire közösségi oldalukon tájékoztatják lakosaikat.

 

 hirdetes_810x300  

Somorja

 

Somorján január 30-án és 31-én is megnyitnak a mintavételi helyek. A város közlése szerint a megszokottól eltérően 6 mintavételi pont fog üzemelni Somorján, ebből 5 fogadja a Bookio-n regisztráltakat, egy pedig a nem regisztrált lakosokat.

 

A mintavételi pontok a következők:
✅a Jednota Magán Szakközépiskola Tornaterme, Szőlőskert u. 48. – regisztrációval
✅Corvin Mátyás Alapiskola, Halász u. 2., főbejárat – regisztrációval
✅Bél Mátyás Alapiskola, új, épület, az Iskola u. felől – regisztrációval
✅Tejfalusi Alapiskola, Első u. 31. – regisztrációval
✅M. R. Štefánik Gimnázium, az iskolai étkezde felől – regisztrációval

? Városi Művelődési Központ, Szent István tér 2. – regisztráció nélkül

A mintavételi pontok nyitvatartása:

 

szombat, 2021. január 30.: 8.00-tól 12.00 óráig, 13.00-tól 16.30 óráig, majd 17.00-tól 19.00 óráig
vasárnap, 2021. január 31.: 8.00-tól 12.00 óráig, majd 13.00-tól 17.00 óráig.

 

Időpontért regisztrálni ezen az oldalon lehet.

 

Dunaszerdahely

 

Dunaszerdahelyen szombaton és vasárnap is várják a lakosságot a tesztelésre 11 mintavételi ponton. Az egyes helyszínek reggel 8 és este 18 óra között lesznek nyitva, miközben 12 órától 13 óráig ebédszünetet tartanak. Dunaszerdahelyen is van lehetőség online regisztrációra.

 

A mintavételi helyszínek:

 

a Jilemnický utcai Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,

a Kodály Zoltán Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,

a Smetana ligeti Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,

a Szabó Gyula Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,

a Vámbéry Ármin Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont

Sikabonyi Közösségi Ház.

 

Az online regisztráció itt érhető el. Akik technikai okok miatt nem tudnak az interneten keresztül időpontot foglalni, azok a 0908 776 281-es telefonszámot hívhatják.

 

Bős

 

Bősön az ingyenes tesztelés második fordulóját január 30-án és 31-én reggel 8 óra este 21 óra között tartják négy mintavételi helyen. A város a kultúrházban és a szlovák alapiskolában is két-két mintavételi pontot hozott létre. A városvezetés felhívta a figyelmet arra, hogy a mintavételi helyeken naponta 12 órától 13 óráig, illetve 17 órától 18 óráig fertőtlenítés miatt szünetel a tesztelés.

 

forrás: Bős város Facebook-oldala

 

Nagymegyer

 

Nagymegyeren a tömeges tesztelés január 30. és 31. között zajlik majd. A törletek levételét ezúttal is képzett egészségügyi szakemberek végzik. A tesztelés 7 helyett 5 ponton zajlik majd.

 

A lakosok számára a következő gyűjtőpontok lesznek elérhetőek (GYP) – összesen 5 helyszínen:

 

GYP 1 – Városi Művelődési Központ (bálterem), Nagymegyer, Komáromi út 18

GYP 2 – Jan Amos Komenský Alapiskola (étkező), Nagymegyer, Bartók Béla tér 497/20

GYP 3 – Bartók Béla Alapiskola (étkező), Nagymegyer, Pozsonyi út 38

GYP 4 – Termálfürdő (belépő csarnok), Nagymegyer, Promenád 1

GYP 5 – Izsapi Közösségi Központ, Nagymegyer – Izsap, Fő utca 31

 

A mintavételi helyszínek reggel 8 órától este 20 óráig lesznek nyitva két szünettel 12-től 13 óráig, majd 17-től 17:30-ig.

 

Ezen felül a város által kialakított állandó gyűjtőhely (MOM) a Nagymegyeri Városi Művelődési Központban visszavonásig a meghirdetett nyitvatartással működik, mely az átfogó tesztelés idején, tehát január 30-án és 31-én szintén 8:00 és 20:00 között lesz nyitva.

 

Komárom

 

Komáromban a hétvége folyamán 23 mintavételi helyre lehet ellátogatni, amelyek (2 kivételével) reggel 8:00-tól este 19:00-ig lesznek nyitva. Mivel az elmúlt héten néhány pont kihasználtsága alacsony volt, így a mintavételi helyek száma csökkent, ezzel mérsékelve a kiadásokat. 10 mintavételi pontra lehet regisztrálni előre. A városvezetés arra kéri a lakosokat, hogy minél többen regisztráljanak, ezzel is elkerülve a felesleges torlódást. A regisztráltakat arra kérik, hogy tartsák magukat az időponthoz. Regisztráció: https://kntest.sk/

 

forrás: Komárom Város facebook-oldala

 

Gúta

 

Gútán szintén január 30-án és 31-én kerül sor a tömeges tesztelésre.

 

Városunk területén 5 helyen, 7 mintavételi ponton végzik a tesztelést reggel 9 órától 17 óráig. A mintavételi pontokat tartalmazó listát megtekinthetik a város honlapján, illetve a GútaTV-ben. Minden gútai polgár megtalálja a táblázat szerint, hogy hol jelentkezhet a tesztelésre. Az utcák szerinti napi beosztás ajánlott, hogy elkerüljük a hosszú sorban állást, várakozást. Természetesen nem zárjuk ki a lehetőségét annak sem, hogy másik napon, vagy egy másik kijelölt helyen jelentkezzen szűrésre. Kérünk mindenkit, hogy türelemmel, egymás iránti tisztelettel, szájmaszkban és a 2 méteres távolság betartásával várjuk ki sorunkat.

 

fogalmaz honlapján a város, ahol a mintavételi helyek pontos listája is elérhető.

 

Naszvad

 

Naszvad város tájékoztatása szerint a tesztelésre az ÉDER étteremben kerül sor a városon belül szombaton, vasárnap és hétfőn reggel 8:00-tól este 20:00-ig.

 

?? Informácie v súvislosti s testovaním

Antigénové testovanie bude v priestoroch reštaurácie Éder, v nasledujúcich…

Közzétette: Mesto Nesvady – Naszvad Város – 2021. január 28., csütörtök

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!