Nyitókép: mti

 

Azok, akik beregisztrálnak a koronavírus elleni oltásra, sms-ben és e-mailben is kapnak visszaigazolást, majd később további információkat az oltással kapcsolatban – hívja fel a figyelmet az Egészségügyi Minisztérium.

 

A kapott információk között szerepel az oltás pontos időpontja és az oltóközpont címe, ahogy azt is feltüntetik, hogy milyen oltóanyagot fog kapni a jelentkező, ezen belül hogy az első vagy a második adagról van-e szó.

 

Szlovákiában jelenleg háromfajta oltóanyaggal oltják a jelentkezőket – a 60 év felettieket a Pfizer és a Moderna vakcinájával, míg az 50-60 éveseket az AstraZenecával.

 

 hirdetes_810x300  

Ahogy az az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjától (NCZI) kapott információk között is szerepel, a jelentkezőknek legalább 10 perccel az oltás tervezett időpontja előtt meg kell jelenniük az oltóközpontban, ahol személyi igazolványukat és betegbiztosítási kártyájukat is fel kell mutatniuk.

 

Az adminisztrációi meggyorsítása érdekében, amennyiben a jelentkezőnek lehetősége van rá, otthon is kinyomtathatja a szükséges dokumentumokat (két oldal), melyeket előre kitölthet, épp csak aláírását kell az oltóközpontban pótolnia.

 

Azon jelentkezők, akik nem korhatár szerint jelentkeztek be, hanem az első fázisba tartoznak (egészségügyi dolgozó, idősgondozó, koronavírus-mintavételi ponton dolgozó, stb.), fel kell tudniuk mutatni vagy egy munkáltatói igazolást, szolgálati kártyát, esetleg munkaszerződésüket. Erre a korábban tapasztalt visszaélések miatt van szükség, miután többen ebbe a kategóriába tartozónak jelentkeztek be, pedig nem lett volna rá jogosultságuk.

 

teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.