Nyitókép: Shutterstock

 

Ahhoz, hogy az ország elkerülje a járvány harmadik hullámát, valamint az egészségügyi dolgozókra és kórházakra nehezedő nyomást, a lehető legtöbb embert be kell oltani – hívta fel a figyelmet a szakemberek konzíliuma, amely egyúttal ajánlásokat adott ki az oltás iránti érdeklődés támogatására.

 

A konzílium azt tanácsolja, hogy az általános orvosok rendelőiben is oltsanak.

 

 hirdetes_810x300  

„Az oltással kapcsolatos információk tekintetében az orvos a legmegbízhatóbb forrás. Amennyiben az oltást az általános orvos ajánlaná és végezné el, minden bizonnyal a páciens beoltatná magát“

 

– jegyezte meg a konzílium.

 

Véleményük szerint az is lényeges lenne, ha a vakcina menne a polgárok után a településekre, a polgármesterek az általános orvosokkal pedig oltási napokat szerveznének.

 

A szakemberek szerint az is fontos lenne, ha az érdeklődők a számukra megfelelő oltási időpontra regisztrálhatnának, illetve ha egy időpontra több ember is regisztrálhatna. A konzílium szerint ezzel az egy településről vagy cégből származó személyek szervezett, tömeges oltását támogatnák.

 

A szakemberek szerint az is sokat számítana, ha nemcsak az oltás előnyeiről tájékoztatnának, hanem az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdésekről is, megcáfolva az oltástagadók hazug információit.

 

A konzílium továbbá azt tanácsolja a munkaadóknak, hogy támogassák az alkalmazottak oltását, akik az oltás után nem fognak a covid miatt hiányozni a munkából. Egyúttal azt is ajánlják a hazai munkaadóknak, hogy támogassák a külföldi munkásaik oltását, hogy ne tudják behurcolni a fertőzést az országba.

 

A szakemberek nem utolsó sorban azt is kiemelték, hogy fontos felkészülni a 12 évnél idősebb gyerekek oltására a gyermekorvosok rendelőiben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.