Nyitókép forrása: AP Photo/Na Son Nguyen

 

A kéz és láb nélkül született, de világszerte ismert prédikátor, motivációs előadó, Nock Vujicic úgy döntött, hogy saját bankot alapít, miután eddigi pénzintézete egyoldalúan szerződést bontott vele abortusz-ellenes (pro-life) nézetei miatt. Egy interjúban arról is beszélt, hogy korábban egy melegmagazin is megpróbálta lejáratni, azt állítva, hogy valakit azért rúgott ki, mert homoszexuális volt. A motivációs tréner szerint egy gránátot is talált a házánál, és egy drón is megjelent az udvara felett. Pusztán azért, mert életpárti kijelentéseket tett.

 

A The Epoch Times-nak adott interjújában Vujicic először beszélt arról, hogy miután 2019 márciusában nyíltan a születendő gyermekek „meggyilkolása” ellen foglalt állást, 16 héten belül sorozatos atrocitásoknak volt kitéve.

 

„Volt egy gránát a házunkban, egy melegmagazin hamis cikkel próbált lejáratni, perrel fenyegettek meg, drónnal kémkedtek utánam az otthonomban, és a bankom kirúgott”

 

mondta.Ez utóbbi kapcsán elmondta, hogy bankja egyoldalúan felmondta a szerződésüket, befagyasztotta az összes bankkártyáját, és egy levélben értesítették ki őt arról, hogy a jövőben nem kívánnak vele együttműködni ügyfélként. Vujicic ezután derítette ki, hogy a bank jelentős összegekkel támogatja az abortuszt népszerűsítő szervezeteket, mint am ilyen a Planned Parenthood. (Ez a szervezet egyéábként nem csak a művi terhességmegszakítást végző klinikáiról ismert, hanem arról is, hogy a nemváltáshoz szükséges hormonkészítmények egyik legnagyobb forgalmazója az Egyesült Államokban).

 hirdetes_810x300  

 

A bankkal történt kenyértörést követően nem sokkal Vujicic úgy határozott, hogy pro-life bankot hoz létre. Tervei szerint az új pénzintézet nyereségének 50 százalékát eladományozza majd a „zsidó-keresztény értékekhez igazodó nonprofit szervezeteknek”.

 

Vujicic egy tetra-amelia nevű betegségben szenved, a kór okozta rendellenességek miatt végtagok nélkül született. Ennek ellenére létrehozta saját globális szervezetét Végtagok nélküli élet néven, és a világ egyik legismertebb motivációs trénerévé vált. Előadásiban központi szerepet kap az hitélet és az, ahogy ő az életét értelmezi Isten tervének részeként. Szervezete 1,6 millió dollárnyi adományt osztott szét eddig a rászorulóknak.

 

Szlovákiában utoljára 2010-ben adott, Magyarországon 2016-ban. Több tucat országban több millió aktív követője (nem csak a közösségi hálóra értve).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.