Nyitókép: Körkép.sk

 

Roma lobbiról és nyílt manipulációról beszél a Most-Híd kemény lobbija ellenére is elbukott Petőcz Kálmán a Kisebbségi Kulturális Alap (Kultminor) új igazgatójának megválasztása kapcsán.

 

A vegyespárttal bevallottan közös értékrendet valló Petőcz Alena Kotvanová mögött a második helyen végzett a Kultminor igazgatójának megválasztására kiírt nyílt pályázaton, amit láthatóan nehezen visel.

 

Bosszútól megóvta a döntést.

 hirdetes_810x300  

 

Petőcz a közösségi oldalán támadt rá a romákra és saját korábbi, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalánál tevékenykedő kollégáira. A Kerekasztal a Fórum Intézet égisze alatt működik.

 

A Most-Híd által protezsált Petőcz azt nehezményezi, hogy a Kerekasztal nem állt ki mellette az igazgatóválasztás folyamatában.

 

„Gyimesi kultúrmaffiázása és az igazgatóválasztás között semmilyen egyenes összefüggés sincs“

 

– írja.

 

Petőcz Kálmán: a pénzosztás nem nekem való (II.)

 

Szerinte arról volt szó, hogy „az egyik roma lobbi verte át akaratát kínkeservesen, nyílt manipulációval“ – fogalmazta meg sértettségének okait Petőcz.

 

„Nem kell még nagyon örülni”

 

– tette hozzá az évek óta a civil szférában tevékenykedő liberális aktivista. Petőcz a számára sikertelenül végződött pályázati kiírást követően bejelentette, hogy lemond a kormány tanácsadói szerveként működő emberjogi bizottságban betöltött tagságáról is.

 

Petőcz korábban Ravasz Ábellal (Most-Híd) szövetkezve keményen ellenezte azt a nemzeti, konzervatív javaslatot, hogy az idei népszámláláson csak egyetlen nemzetiséget lehessen megadni.

 

A Kultminor igazgatójának kiválasztásáról itt írtunk bővebben:

 

Petőcz elbukott! Alena Kotvanová lesz a Kultminor új igazgatója

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.