Nyitókép: sita

 

Kormányauditot tartanak a Matica slovenskánál, mely nagyjából november végéig tarthat. „Várjuk az eredményeket. Megmutatkozik majd, hogy miként gazdálkodik a Matica az államtól kapott dotációval” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszter.

 

A Matica évente 1,5 millió eurót kap a szlovák államtól. Ez a támogatás ráadásul évente további 250-300 ezer euróval meg lett fejelve. Idén azonban „csak” 1,344 millió eurót utalnak ki a szervezetnek. Mint kiderült, a dotáció a jövőben is csökkentett lesz.

 

„Azt mondtam, hogy a Matica slovenskába nem fogok több pénzt adni, míg olyan tevékenységet fog kimutatni, mint ma. Az én elképzelésem a működéséről távolról sem egyezik azzal, amit a Matica ma csinál”

 

nyilatkozta Milanová a Denník N-nek.

 hirdetes_810x300  

 

„Kezdeményeznünk kellene a törvény módosítását, amire nyitott vagyok. Ugyancsak meg kéne nyitnunk a kérdést, hogy a Matica slovenskában kapjanak-e fizetést a funkcionáriusok, vagy hogy a pénzeszközöknek azoknak a regionális szervezetek és társulások gazdálkodását kellene-e szolgálniuk, amelyek működnek. A régióknak és a szívbéli maticásoknak ez a pénz többet is segítene és értelmesebben is tudnák felhasználni”

 

tette hozzá a miniszterasszony.

 

Leragadtak a 19. században? A kulturális minisztert nem győzték meg a maticások

Szlovák nemzeti lidércnyom(tat)ás a kerek évfordulón

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.