Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A rendőrség vizsgálja azt a csalási ügyet, melynek során egy 78 éves nyugdíjas asszonyt 60 ezer eurót érő értéktárgyaitól fosztották meg. A Besztercebányai Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy ismeretlen férfi a Postabank alkalmazottjának adta ki magát, és azzal hívta fel a mit sem sejtő idős asszonyt, hogy a postás fél óra múlva egy ajánlott levelet hoz neki.

 

 „Húsz perccel később ismét egy ismeretlen férfi hívta az asszony, aki a bűnügyi rendőrség munkatársának adta ki magát. A férfi bizalmat ébresztve az idős asszonyban azt kérdezte tőle, hogy nem hívta-e korábban egy férfi, mondván egy fegyveres elkövetőt követnek. A férfi arra utasította a nyugdíjas asszonyt, hogy zárkózzon be a lakásába és ne nyisson ajtót senkinek, pakolja össze az értéktárgyait, amit ők megőriznek neki. Ezután elkérték az asszony mobilszámát, majd a továbbiakban egy titkosított számon kommunikáltak vele. Ezután az asszonyt arra utasították, hogy a balkonról dobja ki a bepakolt értéktárgyait, amit a rendőrségen átvizsgálnak“

 

– írta le a történteket a rendőrség.

 

 hirdetes_810x300  

Az idős asszony abban a hitben, hogy egy rendőrrel telefonál, kidobta az erkélyen az értéktárgyaival megpakolt bőröndöt, amivel egy férfi és egy nő távozott.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!