Nyitókép: Körkép.sk

 

Közel 150 halat fogtak ki április utolsó vasárnapján. 

 

A Szlovák Horgászszövetség nyárasdi helyi szervezete horgászversenyt tartott, amelyen 64 horgász vett részt.

 

A helyi horgászok gondoskodnak a Tőzeg-tó környékéről.

 

 hirdetes_810x300  

A horgászok között volt nyárasdi és környékbeli is. A Tőzeg-tavon tartott eseményre sokan érkeztek. Volt, aki csak az ételek miatt látogatott el a versenyre. Az ilyen érdeklődők ízletes ételeket fogyaszthattak a nyárasdi szervezet jóvoltából.

 

Egy horgászszervezet naplójából

 

Horváth Zsolttól, a nyárasdi szervezet elnökétől megtudtuk, hogy a helyi horgászok továbbra is aktívan bekapcsolódnak a község mindennapjaiba, kiveszik a részüket a feladatokból. A Föld napja alkalmából környezettisztítást is végeztek, legfőképpen a tó körül. Ezeket a teendőket év közben is rendszeresen elvégzik,

 

„bár jobban örülnénk, ha az emberek végre nem szemetelnének.”

 

– magyarázta Horváth Zsolt.

 

Türelmesen horgásztak.

 

Az április 24-i versenybe beszámított fogások között volt ponty, kárász és dévér is. Az első öt helyezett díjat kapott, a különdíjat pedig a legnagyobb halat kifogó horgász érdemelte ki. Összesen 48 pontyot, 99 kárászt, valamint 1 dévért fogtak ki a versenyzők. A lgnagyobb halat Pázmány Károly fogta, egy 81 cm-es pontyot.

 

A szervezet elnökétől megtudtuk, hogy a tagok célja a horgászat, a halételek megismertetése és a halászat hagyomanyainak népszerűsítése.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.