Nyitókép: illusztráció/Dreamstime

 

Az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Fő Csillagászati Obszervatóriumának új jelentése szerint a Kijev feletti égbolton nyüzsögnek az azonosítatlan repülő objektumok (UFO). A jelenségre egyelőre nem találtak tudományos magyarázatot. Nem vicces álhírről van szó, nem is drónokról. Valódi tudósok foglalkoznak a jelenséggel – írja az Origo.

 

Az ArXiv weboldalon közzétett – egyelőre nem lektorált – tanulmányban professzionális csillagászok egy csoportja Kijev és a környező települések feletti nappali égboltot vizsgálta. A cél a nehezen látható objektumok megfigyelése volt. A jelentés szerint speciálisan kalibrált kamerák segítségével két meteorológiai állomásnál, Kijevben és a mintegy 120 kilométerre délre fekvő Vinarivka faluban több tucat különös objektumot figyeltek meg.

 

Live Science portál által idézett szakértők szerint ezeket az objektumokat nem lehet megmagyarázni egyetlen tudományosan ismert természeti jelenséggel sem.

 

A kormányzati szervek az ilyen jellegű objektumokat „azonosítatlan égi jelenségeknek” (UAP) nevezik.

 hirdetes_810x300  

 

„Jelentős a száma azoknak az objektumoknak, amelyeknek a természetére egyelőre nincs magyarázatunk. Mindenhol látjuk őket”

 

írták a jelentés készítői.

 

A tanulmány szerzői nem bocsátkoztak találgatásokba arról, mik is lehetnek ezek a titokzatos objektumok, csupán a megfigyelések eredményét és az ehhez szükséges módszertant ismertették.

 

Hivatalosan sem az amerikai Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI), sem az ukrán jelentések nem vetik fel a földönkívüli látogatók lehetőségét.

 

origo.hu

Megosztás:
Címkék: Kijev UFO Ukrajna

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.