Nyitókép forrása: Polícia – Košický kraj

 

Keleten, északon és néhol Közép-Szlovákiában is havas reggelre ébredtek a lakosok. Kassán a villamosok már közlekednek, de a vonatok esetében továbbra akadnak gondok. Az iMeteo meteorológiai portál beszámolója szerint a vasárnapi havazás miatti közlekedési káosz még érezteti hatásait.

 

Az erős széllel érkező havazás keleten rengeteg problémát okozott. Számos személyautó, kamion kötött ki az árokban, a villamosok és vonatok közlekedése is jócskán akadozott. A tűzoltóknak volt mit csinálniuk a balesetek és a hó súlya miatt úttestre zuhanó ágak miatt.

 

Nem unatkoztak az energiaellátásért felelős cégek alkalmazottai sem, a szél és a hó több helyen okozott károkat a villamoshálózatban – vasárnap mintegy 5000 háztartás maradt áram nélkül néhány órára.

 

 hirdetes_810x300  

 

Eperjes városa vasárnap veszélyhelyzetet rendelt el, Kassa elsőfokú vészhelyzeti fokozatot aktivált. A helyzet vasárnap estére viszonylag rendeződött, az útkarbantartók késő estig dolgoztak az utak járhatóvá tételén.

 

Hétfő reggel a közutak nagy részén a helyzet számottevően javult, de a vonatok esetében továbbra is fennakadások vannak. Kelet-Szlovákiában vannak járatok, amelyeket töröltek, vagy jelentős késéssel érnek csak célba. Így hétfőn reggel Kassa, Alsósebes és Igló között továbbra is elsőfokú vészhelyzet van érvényben.

 

Havazás miatt korlátozott látótávolságot jelentettek Čierne-Polesie, Podzávoz, Čadečka és Skalité (mind Árva vidéke) környékéről, keleten Miglécnémetiből és Tornáról. A Dobšiná és Donovaly hágókat a teherautók elől mindkét irányban lezárták.

 

Az SHMú Közép-Szlovákiára elsőfokú riasztást rendelt el hóátfúvások miatt, keleten pedig az úttestek többségét hó vagy kásás hó borítja, így mindenképp érdemes fokozottan körültekintően közlekedni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!