Nyitókép forrása: facebook.com/Potápi Árpád János

 

Meg kell teremteni az őshonos felvidéki magyarság parlamenti képviseletét – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a felvidéki Gombaszögön, ahol beszédet mondott a Gombaszögi Nyári Tábor megnyitóján szerdán.

 

A nemzetpolitikai államtitkár a Andrássy-kúria felújítási projektjének átadó ünnepségével egybekötött fesztiválmegnyitón felidézte a Gombaszögi Nyári Tábor és elődjei múltját és hagyományát, és a rendezvény küldetéséről, valamint a felvidéki magyarságot érintő kihívásokról is beszélt.

 

Elmondta: Magyarországon az alaptörvény értelmében mind a 13 nemzeti kisebbség államalkotó tényező, s ennek alapján úgy gondolja, hogy a Felvidéken is államalkotó tényező a magyarság. Ebből kifolyólag járnak neki mindazok a nemzetiségi, emberi, politikai jogok, amelyeket az összes magyarokkal együtt élő nemzeti közösség élvez.

 

 hirdetes_810x300  

Mint mondta, ezért kell továbbra is az összefogást képviselni, s mindent megtenni annak érdekében, hogy az egyetlen nemzeti összetartozásra épülő felvidéki magyar erő, a Szövetség sikerrel szerepeljen a szeptemberi előrehozott parlamenti választásokon.

 

„A magyar érdekképviseletet nemcsak regionális szinten kell megteremteni, hanem újra el kell érni azt, hogy a nyolc és fél százalékos őshonos magyar nemzeti közösségnek legyen parlamenti képviselete”

 

szögezte le Potápi Árpád János. Rámutatott: a felvidéki magyarságnak létérdeke, hogy újra legyenek képviselői a pozsonyi törvényhozásban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!