Nyitókép: Gyimesi György, archívum

 

Család, egyház, közösség. Mai világunk globális kihívásaival szemben mind-mind fontos mentsvárak, melyek megtartják értékeinket, értékrendünket, segítenek helyes úton maradni a modern kori progresszió leépítő üzeneteivel szemben.

 

A Szövetség-Aliancia alapját és magját alkotó MKP platformban sok ilyen nemzeti, konzervatív, keresztény értékrendű ember tevékenykedik. Rengeteg templomba járó, jó magyar, hívő emberrel. Hiszen a vallásnak, a hitnek a 21. században is fontos szerepe van.

 

Giymesi György és Halász Béla, a Szövetség-Aliancia 18-as választási listáján induló 149. és 148. számú jelöltek az egyházzal való jó kapcsolatok ápolásában is érdekeltek, hiszen tudják, hogy ezzel közösségünk megmaradását és gyarapodását is segítik.

 

 

Gyimesi és Halász tegnap, augusztus 3-án Mons. Ďurčo Zoltánnal, püspöki helynökkel tekintették át a magyar lelkipásztorok helyzetét. Érsekújvári találkozójukon szó volt a felvidéki magyarság sorsáról is.

 

Progresszió helyett kereszténység, liberalizmus helyett konzervativizmus, vallják a találkozó résztvevői, akiket Peczár Károly, az Esterházy PT elnöke is elkísért.

 

 

Mons. Ďurčo Zoltán 1991 óta Érsekújvár plébánosa, és egyházi szolgálatait káplánként 1976-ban Gútán kezdte. Hosszúra nyúlt, többórás találkozójukon beszélt arról, hogy nagyon fontos a magyar képviselet megszerzése a parlamentben. Mégpedig olyan politikai erő formájában, mely a konzervatív keresztény értékeket kepviseli.

 

Korunk kihívásaival kapcsolatban a püspöki helynök kiemelte, hogy veszélyes, ahogy a világ a progresszió irányába halad. Mons. Ďurčo Zoltán a Szövetség-Aliancia két képviselőjelöltjének elmondta azt is, nagyon fontosnak tartja, hogy az egyház ne legyen leválasztva az államról, ahogyan azt a liberalis pártok szeretnék, mert annak katasztrofális következményei lennének.

 

 

„Én arra kértem a plébanos urat, segítsen abban, hogy minél több magyar ember menjen el szavazni, mert azt gondoljuk, ha most nem kerül be a magyar a képvislet a parlamentbe, akkor soha”

 

– nyilatkozta a Körkép.sk megkeresésére Halász Béla, Gúta polgármestere.

 

Gyimesi György a találkozó kapcsán úgy nyilatkozott, hogy osztja Mons. Ďurča Zoltán véleményét a progresszív ideológia veszélyeiről, egyúttal érdeklődéssel hallgatta beszámolóját a papok helyzetéről, illetve a magyarságról.

 

 

„Ďurčo püspöki helynök urat biztosítottuk arról, hogy semmi esetre sem engedjük meg az állam elszakadását az egyháztól, éppen ellenkezőleg, a Szövetség-Aliancia párton belül kiállunk az egyház támogatása mellett. Annyi amerikai importú ideológiát sikerül sok pénzzel támogatni manapság… Nem hagyhatjuk, hogy a keresztény kultúrát és vallásgyakorlást elnyomja a liberális progresszív agymosás”

 

– nyilatkozta Gyimesi.

 

Szlovákiában 2023. szeptember 30-án tartják az előrehozott parlamenti választásokat. A 18-as sorszámmal induló Szövetség-Aliancia választási listáján Gyimesi György a 149., Halász Béla a 148. helyen indulnak, számíta választók bizalmára.

 

Körkép.sk

Képek: Gyimesi György és Halász Béla archívuma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.