Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

Az elmúlt héten a hazai polgárok a szlovákiai politikusok közül a Smer elnökének, Robert Ficónak a nevére kerestek rá a legtöbbször (a keresések 47 százaléka) a Google-ban.

 

A második helyen a Smer rodina elnöke, Boris Kollár végzett (16 százalék), mögötte szorosan a Republika mozgalom vezetője, Milan Uhrík (15 százalék) áll. A Progresívne Slovensko elnöke, Michal Šimečka (13 százalék) iránt is érdeklődtek, a Hlas vezetője, Peter Pellegrini pedig a keresések kilenc százalékát érte el.

 

A pártok közül a Smer a legkeresettebb

 hirdetes_810x300  

 

A politikai pártok közül a Smer dominált (a keresések 46 százaléka), míg nagy lemaradással második helyen a Progresívne Slovensko (24 százalék) végzett. A polgárok a Republikára (12 százalék), az OĽaNO és a barátaira (10 százalék), valamint a Hlasra (8 százalék) is rákerestek a Google-ban.

 

A Google tájékoztatása szerint a Smerrel kapcsolatban az alábbi keresett kifejezések száma nőtt meg a leginkább: „mai smer sajtótájékoztató (+350 százalék), „smer sd live” (+300 százalék), „robert kalinak smer” (+250 százalék), „a smernek drukkolunk” (+150 százalék) és a „smer mítingje” (+100 százalék).

 

A Progresívne Slovensko esetében a „progresívne slovensko kapcsolat” (+300 százalék), „progresívne slovensko választási bizottság” (+200 százalék), „ps rövidítés” (+150 százalék), „progresívne slovensko jelöltlistája” (+150 százalék) a „ps választási program” (+100 százalék) kifejezések száma nőtt meg a leginkább.

 

A „fico pellegrini” kifejezés növekvő tendenciát mutat

 

A szeptember 30-i parlamenti választások kapcsán az alábbi kérdések száma szaporodott meg a Google-ban: „Mikor vannak Szlovákiában a választások?”, „Hogyan válasszuk ki a pártot?”, „Hány százalék kell a kormányalakításhoz?”, „Hogyan működnek a parlamenti választások?” és „Hol lehet megtalálni a pártokat külföldről történő választás esetén?”.

 

A Robert Ficora való rákeresés során a leginkább az alábbi szókapcsolatok mutattak növekvő tendenciát: „fico pellegrini”, „fico kollar”, „youtube fico sajtótájékoztató”, „robert fico felesége” és „stop fico”. Ficóra a Trencséni kerületben kerestek rá a legtöbben.

 

Boris Kollárral kapcsolatban az elmúlt héten az alábbi kifejezésekre való rákeresések szaporodtak meg: „fico kollar ta3”, „rövid videók boris kollárról”, „boris kollár háza”, „boris kollar születésnapja” és „a fitala boris kollár”.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!