Bivalyerős ellenfelet – Horvátországot – választott ön és a szövetség az Európa-bajnokságra készülve, és a torna előtt is nyilván nívósabb vetélytárssal találkozhatunk. Ami nagyon is ésszerű döntés. Viszont nem tart attól, hogy nagyobb vereség az Eb előtt rombolhatja tanítványai önbizalmát?

 

Egyáltalán nem. Tisztában vannak azzal a mieink, hogy a jók ellen lehet felkészülni a nagy feladatokra, a norvégok ellen amúgy is bizonyították, képesek teljesíteni magasabb szinten is. Erős vetélytársakkal találkozunk Franciaországban is, nekem pedig látnom kell előtte, hol tartunk. Ha csak nagyon szerény képességű válogatottakkal mérkőznénk, az a józan ítélőképességünket is megcsalná, és a végén még világraszóló sikereket várnának a csapattól.

 

Azt hogyan kezeli, hogy mifelénk vagy temetnek, vagy a mennybe emelnek? Lassan az is sima továbbjutást vár az együttestől, aki évekig csak legyintett a magyar futballra. Jóllehet a játékosaink ugyanazok, mint korábban, a csoportellenfelek pedig sztárcsapatokat előztek meg a selejtezőben.
Egyrészt legyünk boldogok, hogy ott leszünk a kontinenstornán, ez eleve bravúr. Másrészt valóban muszáj lenne megmaradnunk a realitás talaján. Nekünk nincsenek nemzetközi szintű klasszisaink, akik rendre fellépnek a Bajnokok Ligája színpadán, az egész Európa-bajnoki mezőnyt nézve a mi válogatottunkban játszik a legkevesebb, nemzetközi porondon szereplő labdarúgó.

 

 hirdetes_810x300  

Játékosaink ugyanakkor már megmutatták, jó felkészüléssel, egységesen képesek felvenni a versenyt az esélyesebbnek vélt válogatottakkal.

 

(…)

 

Kleinheisler László már bizonyított, az pedig csak a javára válik, hogy immár Bundesliga-együttesben edz, ha játszik, pláne. De ha történetesen a Werder második csapatában kap többet szerepet, az sem rossz, mégiscsak a Bundesliga harmadik osztályában lépne pályára.

 

Az a legfőbb célom, hogy a vébéselejtezőre kész legyen a csapat, és ennek a felkészülésnek az Európa-bajnokság is részét képezi. A kvalifikáció szeptemberben kezdődik, a kontinensbajnokság után már nem lesz lehetőség felkészülni. Persze hogy örülnék, ha csoportmásodikként vagy legjobb harmadikként továbbjutók lennénk az Európa-bajnokságon, de a vébéselejtezőnek kész csapattal kell nekivágnunk. Éppen azért, hogy ismét esélyünk legyen eljutni egy világtornára.

 

Bernd Storck: Ha félnék, aggódnék, nem lennék itt (Nemezti Sport)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!