Meleg Méltóság Menet – ez volt homoszexuálisok szombati budapesti felvonulásának a hivatalos elnevezése. Méltóságnak azonban nyoma sem volt. S nem a békésen felvonuló homoszexuálisok miatt, hanem a homofób ellentüntetőknek köszönhetően. Ordítoztak, dobálóztak, törtek-zúztak, verekedtek. Rendőrökre is támadtak. Így néz ki ma Magyarországon a tolerancia…

Meg úgy, hogy szombat óta egyfolytában csak azt hallom, hogy „maradtak volna otthon a melegek, nem kellett volna provokálni, s akkor nem lett volna balhé.” Ezt tényleg komolyan gondolja valaki is? Pláne itt, a Felvidéken?

Mert nekem a keretsztori nagyon ismerős, de úgy látszik sokaknak elég megváltoztatni a (fő)szereplőket, s már meg is feledkeznek a történet eszmei mondanivalójáról.

Egy kis segítség, talán így könnyebb lesz megérteni, miért nem a melegek a hunyók ebben a balhéban :

Szlovákiában, ugye, mi sem természetesebb, mint hogy szlovákok élnek.
Az ember természetes állapota, hogy heteroszexuális.

Hoppsz, de nem mindenki szlovák, vannak itt ún. magyarok is.
Hoppsz, nem mindenki hetero, vannak ún. homoszexuálisok is.

 hirdetes_810x300  

Jó, oké, miccsinájjunk velük, tűrjük meg őket. De fogadják el a többség szabályait: tanuljanak meg szlovákul, járjanak szlovák iskolába, hogy otthon milyen nyelven beszélnek, az minket nem érdekel, de nyilvános helyen csak használják szépen az államnyelvet.
Jó, oké miccsinájjunk velük, tűrjük meg őket. De maradjanak kussban, otthon azt csinálnak, amit akarnak, de nyilvánosan nehogy jelét adják eltérő szexuális beállítottságuknak, csak fojtsák el szépen.

Ezek a magyarok, milyen szemtelenek, nem elég, hogy otthon úgy beszélnek, ahogy akarnak, még az utcán, a villamosban, a buszmegállóban, az üzletekben is az anyanyelvükön beszélnek egymással.
Ezek a „buzik”, nekik nem elég, ha azt csinálják otthon, amit akarnak, hanem még az utcán is malackodnak! Hogy gondolják, hogy csak úgy átölelhetik, megcsókolhatják vagy kézenfogva sétálhatnak a párjukkal, mint más „normális” ember.

Rosszabbak, mint hittük: tüntetnek itt mindenféle kétnyelvű bizonyítvány mellett, meg sztrájkolnak, meg magyar egyetemet akarnak, meg a természetes határok mentén elosztani a megyéket, hogy egy közigazgatás alatt maradjanak. Hallatlan!!!
Rosszabbak, mint hittük: saját bárokat alapítanak, s még előre bejelentett, a hatóságok által engedélyezett tüntetést is mernek rendezni. Fényes nappal, Budapest utcáin!!!

„Čo si, Maďar?”
„Mocskos buzi”

Pár száz (ezer?) lelkes soviniszta abban leli örömét, hogy provokál a magyarok ellen. Ártatlan diáklányt vernek meg, magyarellenes feliratokkal pingálják tele a városokat, keresik az összetűzés lehetőségét. Feszültség, feszültség, feszültség… S kik tehetnek róla? Természetesen a magyarok! Ha nem lennének, nem lenne annyi probléma.
Pár száz (ezer?) homofób Molotov-koktélokat dobál a meleg felvonulókra, szétverik a várost, rendőröket támadnak meg, rendőrautókat törnek össze. Feszültség, feszültség, feszültség… S kik tehetnek róla? Természetesen a melegek. Ha nem lennének, nem lenne annyi probléma.

De vannak. Ezért el kell fogadni őket, s meg kell tanulnunk együtt élni!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!