Komáromban tegnap új időszámítás kezdődött a szlovákiai magyarság életében.  A honi magyar civil szféra hosszú idő után felemelte végre tekintetét. Amit Berényi József az MKP országos elnöke elsőként bejelentve január elején kérvényezett, Gubík László pedig a napokban elsőként bevallva megkapott, ahhoz kedden további civilek csatlakoztak. Gyűlik a tömeg a jövőnk érdekében!  

Hogy világos legyen, a szlovákiai magyarság jövője nem a magyar állampolgárság megszerzésétől függ. A szlovákiai magyarság jövője csakis a saját kezében van, amit az asszimiláció nagymértékben befolyásol. A fokozatos eltűnéssel szemben pedig üres szólamok helyett kizárólag tettekkel, a magyar kultúrkör, nyelvhasználat, őseink örökségének nyílt felvállalásával lehet felvenni a harcot. A kettős állampolgárság kérvényezése ennek a erőfeszítésnek a részét képezi. Érzelmi alapú döntés. Ezt kérem, tudatosítsuk!

Berényi József, Gubík László, Boldoghy Olivér, Feszty Zsolt, Less Károly, Samu István, Csekes Zsolt, Oláh Sándor, Vörös Szabolcs és a többiek ott az asztalnál, valamint a több száz és ezer őket követő felvidéki magyar állampolgár továbbra is Szlovákiában szeretne boldogulni, itt szeretné leélni az életét, gyarapítani ősei földjét teljes jogú szlovák állampolgárként. Ezért fontos, hogy többszázezren mi is, szlovákiai magyarként mindannyian szolidaritást vállaljunk a Gubík Lászlókkal. A Gubík Lászlók ugyanis a jövőnket jelentik.

Mi mindannyian Gubík László vagyunk!

Király Zsolt

 hirdetes_810x300  

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!