Magyarország ma nincs irigylésre méltó helyzetben. A baloldal erodálódott, a neoliberálisok felfalták magukat, csak „filmgyártást“ tudnak vállalni a szociknak. Az alakuló DK meg a pártosodó Milla és E2014 kóvályog, mint a gólyapiszok a nyári felszálló termikben. Igaz, jó pénzért, talán Amerikából. A szélsőjobbnak titulált Jobbik teszi a megszokott dolgát, semmi új a nap alatt. A kormánypártok pedig rögtönöznek, ide-oda csapkodnak és viselik a szocik nyolcéves országrablásának következményeit és „eredményeit.“ A két tábor között a szakadék már régen megvan, eddig, sajnos, csak mélyülni tudott.

Kövesd a Körképet a Facebookon!

Számomra az Orbán-politika nem túl meggyőző, mert kiszámíthatatlan és utóbb már konfliktusos is. El kell azonban ismerni néhány fontos részeredményét, amelyek az országot próbálják gazdaságilag sínre tenni, adósságot csökkenteni és a multik által kitermelt hasznot legalább részben otthon tartani.

Mert 80% feletti haszonelszívás mellett országot fenntartani – „mint a mellékelt ábra is mutatja“ – nem lehet. Mindez óriási gond és felelősség, mert ilyen körülmények között egy ország „könnyen a pofájára eshet“. Nem is beszélve az ország elengedhetetlen morális megújítására tett kísérletről.

Van azonban egy ok, ami miatt az utolsó időben nagyon pipa vagyok. Felütötte a fejét egy jelenség, ami mellett nem lehet csak úgy, szó nélkül elmenni. Ez pedig a „másság“ kirekesztése az egyik meg a másik oldalon is. Különösen veszélyes lett azonban a szélsőbal és a neoliberálisok rétorikája, amit az egész baloldal amúgy elég hangosan támogat.

MNO__NBB8010.JPG
Tüntetők törtek be a Fidesz-székházba. Kép: mno.hu

Szinte divattá vált az a magatartás, hogy ha a balliberósok csapatának azonnal nem teljesül az összes kívánsága, vagy pl. nézeteit nem építik be akár az új Alkotmányba, mindjárt fasisztáz, antiszemitáz, diktátort kiált, antidemokratáz, hülyít, becsmérel és ocsmányol. Aki nem fújja velük együtt a követ, az egyből a ballib ádáz ellensége. Főleg külföldön – mert ott a lényeges! Illik ugyanis a saját fészkükbe piszkítani! Ezt tanulták évtizedek alatt – hát ezt tudják csak csinálni. A saját „fajfenntartási ösztönük“ sem képes megállítani őket, hiszen ha tönkreteszik az országot, akkor a balliberósok is tönkremennek. Vagy talán nekik teljesen mindegy, csak hogy hatalomhoz, befolyáshoz és pénzhez jussanak?

Ha Orbánnak csak ennek a magatartásnak a távoltartása és megfékezése sikerülne, már akkor is szurkolok neki, mert – mint nagyanyám mondotta volt – „kutyából nem lesz szalonna“!

 hirdetes_810x300  

Agárdy Gábor

Nyitókép: mandiner.blog.hu

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket a FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!