Akinek még nem lett volna eddig is egyértelmű, hogy politikai realitássá vált egy Smer – Most-Híd kolíció, annak a TA3 mai műsora után kétsége sem lehet afelől, hogy Bugár Béla hajlandó frigyre lépni Robert Ficoval.

 

Bár Bugár újfent kitért a válaszadás elől a Smerrel való koalíciót illetően, elmondta, hogy egy „határozott és erős“ kormányfőt tud elképzelni és „stabil kormányt“ szeretne.

 

A TA3 hírcsatorna „A politikában”(„V politike”) című műsorának mai adásában Bugár Béla úgy nyilatkozott a választások utáni lehetőségekről, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv egy Smer-SNS koalíció, a második legrosszabb lehetőség pedug egy újabb egypárti kormány lenne. A kérdésre, hogy koalícióra lépne-e a Smerrel, ismét kitérő választ adott. Elmondása szerint ő egy jobboldali koalíciót szeretne.

 

 hirdetes_810x300  

Bugár: a Sieť kockázatot jelent

 

Ezzel kapcsolatban ugyanakkor azt is elmondta, hogy egy olyan új párt, mint a Procházka vezette Sieť mindig kockázatot jelent. Úgy fogalmazott: „Fontos, hogy a kormányfő határozott és erős legyen a döntések meghozatalánál”.

 

Bugár azt is elmondta, hogy most jött el a lehetőség leváltani az egypárti kormányt, és hozzátette, hogy a következő kormánynak nagyon stabilnak kell lennie. A Most-Híd párt elnökének szavai már szinte Robert Fico elgondolásait idézik, aki szintén ma nyilatkozott a TA3 ugyanezen műsorában.

 

A kormányfő e két alternatívát lát a választások utáni időszakra vonatkozólag: vagy stabil kétpárti koalíció jön létre, vagy egy sokpárti jobboldali kormány.

 

A kétpárti kormánykoalíciót Fico a „standard” politikai pártokkal tudja elképzelni, konkrétan a KDH és a Most-Híd pártokat említette meg. A KDH-ról annyit mondott, hogy világos ideológiai elképzelései vannak, Bugár Béla pártját pedig jobboldali liberális pártnak tekinti.

 

TA3.com

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!