A hétfőn lemondott Most-Híd – MKP találkozó kapcsán az MKP vezetőit kérdeztük az előrehozott parlamenti választások lehetőségéről, illetve hogy milyen politizálás várható az MKP-tól az elkövetkező időszakban.

 

Szigeti László megbízott elnök szerint ebben a kormánykoalícióban egyértelműen benne van az előrehozott választások lehetősége, melyhez azonban 90 szavazatra van szükség. Megvan az esély arra, hogy tovább fog zsugoroddni a parlamenti többség. „Ha összejön ez a tákolmány, nem zárható ki az előrehozott választás“ – nyilatkozta a Körkép.sk kérdésére Szigeti.

 

Bárdos Gyula szerint a kialakult helyzet könnyen patthelyzetet eredményezhez. „Ez annak eredmény, hogy a Most-Híd párt a közösségi érdek helyett a saját pártérdekét helyezte előtérbe“. Bárdos úgy látja, hogy nem az ördögtől való az előrehozott választások intézménye.

 

 hirdetes_810x300  

MKP: előrehozott választás jobb lenne

 

Az MKP szerint sokkal jobb lenne egy előrehozott választás, mert a felvidéki magyar közösség szempontjából más felállás alakulhatna, legalábbis. Egy ilyen koalícióban nem lehet lesz semmit elintézni, legfeljebb a status quot fenntartani. „Tessék-lássék, odadobott csonttal talán ki lehet elégíteni a koalíciós partnereket. De a felvidéki magyarság számára ilyen felállás a felvidéki magyarság számára semmi jót nem ígér” – mondta a Körkép.sk kérdésére Bárdos Gyula.

 

„Arra kell törekedni, hogy a felvidéki magyar érdekképviselet erősödhessen, de ebben a felállásban ez egyáltalán nem garantált” – tette hozzá.

menyhart
Menyhárt József. Kép: Körkép.sk

 

A 20 ezer preferencia szavazattal a harmadik legtöbb karikát szerző Menyhárt József szerint legyen szó egy-két évről, vagy tartson ki bármennyi ideig az alakuló kormány, a Magyar Közösség Pártja építkezni fog, és folyamatos munkával vág neki a következő négy évnek.

 

 

 

Milyen politizálásra számíthatunk az MKP-tól a következő időszakban? 

 

Menyhárt József: „Azokat az értékeket és azokat a témákat, amelyeket a választási programunkban megfogalmaztunk, azok mentén következetesen fogunk előre menni. Semmi olyan dolog, új, ilyen értelemben nem lesz, mert ezt már megtettük és lefektettük. Akár oktatás, akár gazdaságpolitika, akár kisebbségi nyelvhasználat vonatkozásában a súlypontok maradnak.

 

Az út, amelyet az MKP megkezdett és folytat, az ezzel a friss erővel és az előző generációk tapasztalatával olyan lehetőséget rejt magában, amely az MKP-nak a kiteljesedését hozhatja a következő négy évben.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!