Simon Zsolt szerint az állam előnytelenül adott bérbe egy barlangot Nyugat-Tátrában potom havi 100 euróért. A politikus szerint a választások után aláírt szerződés több százezer euró hasznot eredményezhet a Pegas Slovakia polgári társulásnak.

 

Simon felszólította a kormányfőt és Solymos László környezetvédelmi minisztert, akit mai sajtótájékoztatója előtt informált az ügyről, hogy vizsgálják felül a szerződést és cselekedjenek.

 

 

 hirdetes_810x300  

„Disznóságnak tartom az egészet. Az állam alkotmányban rögzítette értékeinek védelmét. Állami pénzből megnyitják barlangot azzal, hogy előzetesen a működtetését is az állam vállalta. Majd a választások után furcsa körülmények között, versenytárgyalás nélkül bérbeadják másnak” mondta Simon.

 

A politikus felszólította Solymos László környezetvédelmi minisztert, hogy bontsa fel a szerződést, Ficot pedig arra kérte, mutasson karaktert, és értékelje smeres kollégája lépését. „Ez az ügy nem Solymos felelőssége. Azok, akik a minisztériumban ültek, átmentek máshova” fogalmazott Simon. A tárca előző minisztere Peter  Žiga volt, aki most gazdasági miniszter.

 

Simon Zsolt azután távozott a Most-Hídból, hogy a párt kormányra lépett a Smerrel és az SNS-szel.

 

Hospodárske Noviny/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!