Mai ülésén a kormány elfogadja programnyilatkozatát. A több mint 70 oldalas dokumentum célkitűzései között szerepel az is, hogy a kormány szeretne túllépni a ’90-es évek választóvonalain, és történelmi egyezséget vizionál a jobboldal és a baloldal között.

 

Helyet kapott a programnyilatkozatban a sokat emlegetett offshore-ellenes és garázscégek elleni törvény is.

 

Nem meglepő módon a dokumentum kiemelten kezeli az európai és atlanti szövetségek elmélyítésének szükségességét (EU, NATO).

 

 hirdetes_810x300  

Prioritásként jelenik meg a Pozsony-Kassa autópálya megépítése.

 

A jelenlegi 23 százalékról a programnyilatkozat szerint 21 százalékra csökkenne a jogi személyek jövedelemadó-kulcsa.

 

Az év elején kezdődő, majd országos méretűvé duzzadó tanítósztrájkra reagálva a kormányprogram tartalmazza azt a célt is, hogy a jelenlegiválasztási ciklusban az oktatásügyre 2 milliárd eurót kíván költeni a kormány, külön hangsúlyt fektetve a pedagógusok fizetésére. Elviekben a kormány elkötelezi magát az oktatásügy belső rendszerének megváltoztatására is.

 

Az oktatásügy kényes kérdés lehet, illetve még mindig kétséges a források hatékony felhasználása. A múltban több olyan oktatási projekt is megvalósult, amelyeknek költségei nem tükrözték hasznosságukat.

 

Az egészségügy ellenőrzésére és hatékonyabbé tételére a kormányprogram prioritásként kezeli az E-Health bevezetését 2017-ig.

 

A programnyilatkozat 5-ről 10 évre hosszabbítaná meg a szerződések közzétételének kötelező időtartamát, ami nyilván az átláthatóságot hivatott szolgálni.

 

Vállalkozó kedvű olvasóink erre a linkre kattintva elolvashatják a programnyilatkozatot teljes terjedelmében.

 

DennikN.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!