„Csak üldögélnek és néha szavaznak” – mondta nemrég Boris Kollár (Sme rodina) saját pártjának három képviselőjéről, Peter Marčekról, Martina Šimkovičováról a Rastislav Holúbekről. A parlament adatai alapján azonban kiderül, hogy a szavazásokon ő sem erőlteti meg magát.

 

Kollár szerint az említett képviselők nem nyújtottak be javaslatokat, nem vesznek részt a vitákban, nincsenek érdemi megjegyzéseik, vagyis mindent hanyagolnak és nem tisztelik a párt tevékenységét. Szerinte olyanok, mintha nem is ülnének a parlamentben.

 

A képviselők aktivitása a parlament oldalán nyomon követhető: láthatjuk, hogy ki hány javaslatot nyújtott be, mely vitákban vett részt és mikor szólalt fel, illetve milyen szavazásokon vett részt.

 

A többiek se beszélnek sokkal többet

 

  hirdetes_300x300   

A statisztikákból kiderül, hogy az említett három képviselő a pártban a középmezőnyben helyezkedik el. A párt legaktívabb képviselője Peter Pčolinský, aki már 39 alkalommal felszólalt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kritizált Šimkovičovának nincs felszólalása, Holúbek kétszer, Marček egy alkalommal szólalt fel. Az aktivitási mutatókat figyelve kiderül, hogy a párt három képviselőjén kívül a többiek sem dolgoznak valami sokat:

 

forrás: aktuality.sk

 

Kollár is sokat hiányzik

 

A kritizált képviselők még nem nyújtottak be egyetlen javaslatot sem a törvényhozás elé, csakúgy, mint két másik frakciótársuk sem. A szavazásokon a pártelnök 41 alkalommal hiányzott, a legtöbbször Petra Krištúfková.

 

forrás: aktuality.sk

 

Több forrás is állítja, hogy Marček, Šimkovičová a Hulúbek „átigazolnak” a Sieťhez,  de ezt még nem erősítették meg. Boris Kollár jelenleg külföldön tartózkodik, a képviselők ügyével hazatérése után fog foglalkozni a párt.

 

aktuality.sk
borítókép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!