Az MKP ugyan nem utasítja el a Most-Híddal való találkozót, de ez jelenleg nincs napirenden. A TASR-nek nyilatkozó Menyhárt József, az MKP új elnöke először a magyarlakta régiókban mérné fel az aktuális helyzetet.

 

„Széleskörű együttműködésben gondolkodunk egyrészt a pártokkal, ide sorolva a Most-Hidat is, másrészt azokkal a civil és önkormányzati szervezetekkel, akik előremozdíthatják a magyar közösség helyzetét Szlovákiában”

 

– nyilatkozta Menyhárt József, akit a párt június 11-i kongresszusán választották meg a párt élére.

 

Menyhárt hozzátette, hogy az MKP értékrendjéhez hasonló szlovákiai pártokkal kívánnak egyeztetni.

 hirdetes_810x300  

 

„Elhamarkodott lenne tárgyalóasztalhoz ülni bármelyik politikai párttal vagy civil szervezettel anélkül, hogy feltérképeztük volna a problémákat és a szükségleteket a terepen,”

 

magyarázta az új elnök azzal, hogy az MKP elnökségének mintegy fele kicserélődött.

 

„A jelenlegi helyzet kiértékelése után kerülhet sor a tárgyalásokra is,”

 

tette hozzá Menyhárt József.

 

Az MKP korábban már jelezte, hogy problémát jelent számára a jelenlegi kormánykoalíció, melynek a Most-Híd a Smer és az SNS is tagja.

 

Bugár Béla a napokban kijelentette, hogy pártja továbbra is nyitott az MKP-val való tárgyalásokra, mely elsősorban a megyei választások előtti esetleges együttműködésre vonatkozna.

 

A Most-Híd elnöke ugyanakkor visszautasította az ajánlatot, hogy a két pártelnök már az idei nyári szabadegyetemek egyikén találkozzon.

 

TASR/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!