Bugár Béla Most-Híd elnök állítólag Érsek Árpádot, közlekedésügyi államtitkárt jelölné közlekedésügyi miniszternek, értesült róla a Denník N.

 

Bugár elmondása szerint hozzáértő minisztert szeretne a tárca élére, ő már tudja kit fog javasolni, de nevet még nem akart mondani.

 

Érsek Árpád nem számítana újoncnak a tárcánál, már Ján Figeľ mellett is államtitkár volt a közlekedésügyi minisztériumban, miután Ivan Švejna távozni kényszerült. A RegioJet is szívesen emlékezik vissza rá, ugyanis Érsek lobbizott a magántársaság első vonalának, a  Pozsony-Komárom szakasznak a megvalósításáért. Ennek hatására az Állami Vasúttársaság ezen a szakaszon jelentősebb beruházásokat hajtott végre.

 

 hirdetes_810x300  

Érsek a somorjai vállalkozók csoportjához tartozik, amivel megnyithatja az utat Czucz István befolyása előtt a közlekedésügyi minisztériumnál, akinek már  például megegyeznie a Smer körüli emberekkel például az állami Transpetrolon belüli hatalommegosztásról.

 

Jelenleg államtitkárként aktívan lobbizik az R7-es és R2-es gyorsforgalmi utak megépítéséért. A pozsonyi körgyűrűt már a Radičová-kormány ideje alatt is támogatta.

 

A legutóbbi választásokon a Most-Híd listáján kilencedikként indult, azért jutott be a parlamentbe, mert az előtte induló Jakab Elemér kevesebb preferenciaszavazatot kapott.  A régióban is aktívan politizál, korábban Somorja polgármesteri címéért is indult, de a Most-Híd jelöltjeként nem sikerült győznie.

 

Érseket a partnerei konfliktusoktól mentes embernek írják le, aki tisztességesen egyezkedik és az egyezséget részesíti előnyben a csatával szemben. Régen aktív sportoló volt, a szlovák vívó válogatott edzője is volt. A Most-Híd egyébként a Sieť összes jelöltjét kicseréli az államigazgatásban.

 

dennikn.sk
kép: cas.sk

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!