Az MKP kemény kritikája a magyarázat arra, miért fogott levelezésbe a Most-Híd Dél-Szlovákia lakosaival. A Hospodárske Novinynak nyilatkozó SNS-es Anton Hrnko szerint Bugár azt mondta, hogy az MKP nyomására küldött levelet 300 ezer háztartásba, az MKP ugyanis kétségbe vonja a párt kormánykoalíciós politikáját. Hrnko szerint Bugár kiemelte, hogy az MKP az oka annak, hogy a leveleket szétküldték.

 

Amint arról már beszámoltunk, a Most-Híd 300 ezer levelet postázott a dél-szlovákiai háztartásokba. Bugárék ebben kormányra lépésük helyességét magyarázzák és a választások óta eltelt fél év alatt elért eredményeikkel dicsekednek. Azt nem tudni, mennyibe került az egész levél kampány.

 

Az MKP nem kívánt reagálni a lépésre.

 

 hirdetes_810x300  

„Ha valaki úgy érzi, hogy magyarázkodásra van szükség, tegye meg“

 

nyilatkozta a magyar párt sajtóosztálya.

 

Elképzelhető, hogy a Most-Híd belső felmérései is indokolttá tették a szokatlan lépést. A Hospodárske Novinynek nyilatkozó elemzők egy része hatékony kommunikációs formának tartják a választók levél általi személyes megszólítását.

 

Nincs sok esély az együttműködésre

 

Tomáš Koziak politológus nem lát túl sok esélyt a két párt együttműködésére.

 

„A  Most-Híd kormányra lépésével ennek lehetősége nagyon lecsökkent. Meglátjuk, hogy alakulnak a kormánykoalíción belüli viszonyok. Danko és Bugár között egyelőre nem merült fel. Kiderül mi lesz, ha valódi kisebbségi kérdések is az asztalra kerülnek,“

 

mondta Koziak

 

Igor Matovič elmondta, hogy azokkal az emberekkel beszélgetve, akik a levelet már megkapták, olyan érzése van, hogy a dél-szlovákiai polgárok már nem hisznek Bugárnak és árulónak tartják őt.

 

Hnonline.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!