Alojz Hlina szerint veszélybe került az SaS – OľaNO – KDH együttműködése a megyei választások előtt. A KDH elnöke szerint ennek oka, hogy Richard Sulík elutasítja a vele való találkozót, amíg nem kér tőle bocsánatot a DenníkN korábbi interjújában mondottakért.

 

„Eltekintve attól, hogy nem látom okát, miért kellene bocsánatot kérnek, érdekes Sulíknak ez az államférfiúi viselkedése. Sulík már mindenféle emberekkel találkozott, de elutasítja a találkozót a konzervatív párt elnökével. Tegyük fel, hogy oka van bocsánatot kérnie, összeegyeztethető az ilyen feltétel azzal, ha stabilizálni szeretnénk a politikai palettát? Miért kellene bocsánatot kérnek?“

 

– Teszi fel a kérdést Alojz Hlina.

 

Hlina besértődött, hogy vele még nem tárgyaltak

 

 hirdetes_810x300  

Sulíkkal kapcsolatban a DenníkN interjújában azt mondta, hogy szóhasználata olyan, mint a drezdai fasisztáké, miközben ez senkit sem zavar.

 

„Felültek most egy hullámra. Valójában a túlélésükért küzd. Lehet, hogy toleránsabbnak kellene lennem vele. Csak nem tudom, hogy milyen áron. Ha valaki liberálisnak tartja magát, tartania is kellene magát ehhez, ha korrekt játékra törekszik“ – fogalmazott Alojz Hlina még.

 

Sulík, Menyhárt, Matovič. Montázs: Körkép.sk

 

SaS – OĽaNO – KDH – MKP

 

Amint arról korábban már beszámoltunk, Igor Matovič állt elő azzal az ötlettel, hogy egyfajta ellenzéki összefogásra lenne szükség a kormánykoalícióval szemben. Az SaS és az OĽaNO parlamentben is megmutatkozó szövetsége mellett Matovič a KDH és az MKP-val is bővítené a kört.

 

A Körképnek adott interjújában így válaszolt a megyei választások előtti lehetséges együttműködésre vonatkozó kérdésünkre:

 

„Igyekszünk véglegesíteni az összefogést az SaS-el, országszerte mindenhol. Nem titkoljuk, hogy szeretnénk, ha a KDH is csatlakozna hozzánk, és örömmel vennénk, ha az MKP is társulna. Az első benyomásom az MKP elnökéről, Menyhárt Józsefról a vele való találkozót követően nagyon jó. Azt gondolom, hogy az MKP-nak jó elnöke van. Ki kell építenünk az utakat egymáshoz, mert azt gondolom, hogy a felelősség azokért az emberekért, akik ránk, vagy az MKP-ra szavaztak, azt diktálja, hogy ezt megtaláljuk.”

 

Február 23-án az SaS elnöke, Richard Sulík tárgyalt az MKP székházában. A Körképnek nyilatkozva ezzel kapcsolatban azt mondta, nagy szükség van az MKP-ra, hogy alternatívát kínálhassanak az országnak.

 

„Célunk, hogy közösen induljunk a megyei választásokon. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy egyértelmű jelét adjuk a választóink számára, hogy képesek vagyunk együttműködni, és hogy a parlamenti és más választásokon is van lehetőség az együttműködésre. Úgy látom, hogy a megyei választás egyfajta referendum lesz arról, hogy fog kinézni Szlovákia a következő parlamenti választások után. Konkrét megegyezésre még nem jutottunk, ez még egyelőre korai. De közös fellépést és együttműködést szeretnénk az MKP-val az összes megyében.”

 

– nyilatkozta kérdésünkre.

 

Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

Richard Sulík a Körképnek: Nagy szükség van az MKP-ra, hogy alternatívát kínálhassunk az országnak

 

Igor Matovič a Körképnek: Az MKP jobb lenne a parlamentben, mint a bizniszelő Most-Híd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!