Amennyiben májusban tartanák a parlamenti választásokat, azon ismét a Smer győzedelmeskedne a szavazatok 28,8 százalékával, melynek köszönhetően 47 mandátumot szerezne. Mindez a Polis legújabb felmérésből derült ki, amelyet május 13-a és 19-e között végeztek el 1 366 válaszadóval.

 

A felmérés résztvevőinek az alábbi kérdésre kellett válaszolniuk: „Amennyiben a parlamenti választásokra a legközelebbi hétvégén kerülne sor, melyik pártra vagy mozgalomra szavazna?”

 

Az SaS-t a jelenlegi felmérés szerint a válaszadók 16 százaléka választaná, így 26 mandátumot szerezne. Kotleba pártját, az ĽSNS-t a megkérdezettek 11,1 százaléka választaná, ennek köszönhetően 18 képviselővel kerülne a parlamentbe.

 

 hirdetes_810x300  

Az OĽaNO-NOVA és az SNS is a szavazatok 9,3 százalékát szerezné meg, ami mindkét politikai párt esetében 15 mandátumot jelentene.

 

 

Hlina megelőzte Bugárt

 

Továbbra is a parlamentben maradna a Boris Kollár-féle Család Vagyunk (Sme rodina) mozgalom, mégpedig a szavaztok 6,8 százalékával. A KDH a szavaztok 6,2 százalékát szerezné még, amivel megelőzné a Bugár vezette Most-Hidat, amelyre a megkérdezetteknek csupán az 5,2 százaléka adná a voksát.

 

Az MKP annak ellenére, hogy egyre magasabb százalékokat ér, a jelenlegi 4,7 százalékával még mindig a parlamenten kívül maradna a KSS-szel (Szlovák Kommunista Párt) és Szlovákia Zöld Pártjával egyetemben.

 

A válaszadók 52 százaléka elmenne választani, 28 százalékuk nem tudott dönteni, míg a megkérdezettek 20 százaléka nem venne részt a választásokon.

 

Forrás: sme.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!