Nyitókép forrása: sme.sk

 

Sólymos László mos-hidas környezetvédelmi miniszter megerősítette, hogy rajta lesz a vegyespárt 2020-as választási listáján. A sajtónak a kormány mai ülése előtt beszélt erről.

 

Sólymos döntését azért kísérte a sajtó figyelemmel, mert nemrég lemondott minden pártbeli funkciójáról, és meglengette azt is, hogy kivonul a politikából. Sokan úgy gondolták, hogy hamarosan kilép a vegyespártból, amelyből így is sok ismert név távozott. Ősszel Nagy József, az EP-választásokat elvesztő korábbi környezetvédelmi miniszter az Összefogáshoz pártolt át. Korábban a közmédia szellőztette meg, hogy a távozást fontolgatja Sólymoson kívül Pfundtner Edit, Gál Gábor és Rigó Konrád is – ez az információ egyelőre nem nyert igazolást. Katarína Cséfalvayová a Dobrá Voľbához igazolt át a nyár végén, nemrég pedig Peter Kresák is követte példáját, mindannyian a vegyespárt ismert politikusai közé tartoztak.

 

Nemrég Gál Gábor jelenlegi most-hidas igazságügyi miniszter is bejelentette, nem kíván indulni a 2020-as parlamenti választáson. Nagyon úgy tűnt, hogy Bugár Béla pártja fajsúlyos nevek nélkül marad a választáson előtt, ráadásul nem csak a magyar egységből szorult ki, de a Dobrá voľba is elutasította vele a közös lista lehetőségét. A Most-Híd jelenleg 3,5-4,1 százalékon áll a felmérések szerint.

 hirdetes_810x300  

 

Sólymos László ma újságírói kérdésre elárulta, hogy továbbra sem kizárt, hogy valamely párttal vagy személyekkel közösen vágnak neki a jövő februári választásnak, megerősítette ugyanakkor, hogy az MKP-val való megállapodás immáron biztosan kizárt.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!