Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfőt mai, a koronavírus miatt összehívott sajtótájékoztatóján megkérdezték arról is, hogy miért nem foglalkozott érdemben a Besztercebánya megyei autóbusz-krízissel. Pellegrini tagadta, hogy személyes kapcsolatok fűznék az SAD Zvolen képviselőihez.

 

Mint ahogy arról korában beszámoltunk, az SAD Zvolen szombattól nem indított el buszjáratait egy vitás szerződés miatt (Kotleba-szerződések), ezzel hétfő hajnalig az egész megyében leállt a buszközlekedés. Hétfőn reggel is csak azért sikerült újra indítani, mert a települések külön szerződést kötöttek a közlekedési vállalattal, de mindössze csak hat nap erejéig.

 

A vitában az állam az SAS Zvolen oldalára állt, és kivonta magát a konfliktusból, részben azért, mert Besztercebánya megye megyefőnöke Ján Lunter ellenzéki politikus, részben azért, mert az SAD Zvolen 40 százalékban állami illetőségű vállalat, és két olyan név is szerepel képviselői között, akik személyes kapcsolatban állnak Peter Pellegrinivel.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini elutasította, hogy az SAD-vel hozzák összefüggésbe nevét, és azzal védekezett, hogy valaki szándékosan indíthatta útjára a válságot, hogy a jelenlegi kormányra hárítsa a felelősséget a választások előtt.

 

Arra a felvetésre, hogy a megyét gyakorlatilag zsaroló SAD Zvolen felügyelő tanácsában ott ül egykori asszisztense is, Pellegrini azt válaszolta, évek óta nem látta a férfit, és ez semmilyen hatással nincs az ügyre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!