Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

„Nem sírdogálni jöttünk a kormányba, hanem hogy kemény munkával minél többet megvalósítsunk a programunkból. Szlovákiának ma nagyobb bajai is vannak, mint Igor Matovič érzelmi kitöréseinek kezelése” – írta a Facebookon Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, arra reagálva, hogy Igor Matovič (OĽANO) kormányfő ma a Rádio Expres műsorában jelezte, örülne, ha Sulík még karácsony előtt lemondana.

 

Sulík később azt is hozzátette, hogy nem veszi személyes sértésnek a történteket  és elismerte, hogy kormányfőnek lenni még veszélyhelyzet nélkül is rendkívül igényes és nehéz feladat. Sulík szerint most „könnyek helyett tettekre” van szükség. Hasonló szellemben közölt nyilatkozatot az SaS is, jelezve, hogy az egész párt kiáll Sulík mellett.

 

Matovič többek között azért támadta Sulíkot, mert folyamatosan kritizálta a járványkezelő intézkedéseket, esetenként azok bevezetését is akadályozta, illetve nem vásárolta meg a megszabott határidőre az antigénteszteket, hogy országos tesztelést lehessen tartani. Tény, hogy Sulík és az SaS sok tekintetben ellenzéki pártokra hajazó retorikát folytat – meg is lett az eredménye, a felmérések szerint a legerősebb kormánypárttá lépett elő.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő ma a Rádió Expres műsorában azonban felrótta Sulíknak, hogy a kormány legutóbbi ülésén a gazdasági miniszter kijelentette, „minek lenyomni a járványgörbét, ha úgyis visszanő”. Matovič szerint Sulíkot nem érdekli, mennyi ember veszik oda a járványban, számára ők csak számok, és nem zavarja, ha idősek és betegek halnak meg, mert akkor pénzt spórolhat meg.

 

Matovič: A legjobb lenne, ha Sulík még karácsony előtt beadná a lemondását

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.