Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

„Nem lenne helyes”, ha a Za ľudí frakciójából távozó képviselők frakción kívülivé válnának – jelentette ki Anna Zemanová, a liberális SaS parlamenti klubjának elnöke, aki viszont azt is hozzátette, hogy a Mária Kolíková igazságügyi miniszter köré csoportosuló „liberális frakció” SaS-hez való csatlakozásáról szóló vita „még korai”.

 

A Kolíková-frakció szerint több, koalíción belüli együttműködési formát is felvázoltak már, de ezek közül egyet sem említettek meg konkrétan. Kolíkováék névleg a Heger-kormány mellett kötelezték el magukat.

 

Zemanová ugyan nem volt hajlandó nyilatkozni a Kolíková-frakció és az SaS esetleges tárgyalásáról, de azt kijelentette, hogy „látni kell a politikai realitásokat”, és hogy „biztos benne, hogy nem szabadna hagyni, hogy a frakción kívüliek közé kerüljenek ezek a képviselők. Az politikai amatörizmus lenne” – fogalmazott.

 

A Kolíková-frakció tagjai azt állítják, hogy azért távoznának a Za ľudíból, mert a párt jelenlegi elnöke, Veronika Remišová egy lépésre van „a párton belüli abszolút hatalom megszerzésétől”.

 hirdetes_810x300  

 

„Több lehetőséget is számba veszünk, például, hogy ne okozzunk kárt az igazságos Szlovákiáért harcoló kormánykoalíció stabilitásában, illetve, hogy teljesítsük a programunkat, amire a választásokkor ígéretet tettünk választóinknak”

 

fogalmazott  Vladimíra Marcináková parlamenti képviselő, aki szintén a rebellisek közé tartozik.

 

Egyébként az SaS-hez való csatlakozást a hétvégén az egyik vitaműsorban Boris Kollár, a Sme rodina is felvetette, aki nem zárta ki, hogy Kolíkováék Za ľudíból való távozását követően változások lesznek a kormánykoalícióban, és gyakorlatilag megszűnik egy koalíciós partner. Kollár abból sem csinált titkot, hogy ez az ő szemében lehetőséget jelent, mert újra lehet osztani a kormánypozíciókat.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!