Nyitókép forrása: SITA/Martin Medňanský

 

Az OĽANO egyelőre nem kapta meg az SaS követeléséről szóló levelet – közolte  Jaroslav Naď védelmi miniszter, az OĽANO alelnöke csütörtökön. Hozzátette, hogy szerinte az SaS nem akar megállapodni, szándékosan teljesíthetetlen feltételeket támaszt, amelyek ürügyként szolgálnak a kormányból való kilépésre. Ráadásul Igor Matovič elmozdítása a pénzügyminiszteri székből és a kormányból a koalíciós szerződés megsértése. Ugyanakkor Naď a négyeskoalíció folytatása mellett tette le a voksát, leszögezve ugyanakkor, hogy pártja nem fogja támogatni az előrehozott választásokat.

 

„Mi szeretnénk folytatni, hajlandók vagyunk tárgyalni a koalíció és a koalíciós tanács működési szabályairól, illetve a törvények elfogadásának menetéről. Hajlandók vagyunk tárgyalni a közös megoldásokról. De ultimátumot adni, amely szembe megy a koalíciós szerződéssel, nem járható út”

 

fogalmazott Naď.

 

Az OĽANO azután reagál az SaS ultimátumaira, amikor hivatalosan is megkapták az SaS levelét. Naď szerint ezután sem kell számítani nagy meglepetésekre az OĽANO-tól, úgy véli, naivitást azt hinni, hogy az OĽANO elfogadja egy hatszázalékos koalíciós partner követeléseit. Kijelentette, felelőtlenség a közvéleménykutatások alapján akar lépni.

 hirdetes_810x300  

 

Naď leszögezte, hogy az SaS akkor lengette be miniszterei visszahívását, amikor a legnagyobb szükség volna a stabilitásra, és aggodalmát fejezte ki amiatt, milyen következményekkel járna, ha egy újabb jobboldali kormány kényszerülne idő előtt befejezni a működését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.