Nyitókép forrása:  SITA/Diana Černáková

 

A Smer képviselői, név szerint Juraj Blanár és Ladislav Kamenický olyan határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, amely az orosz-ukrán háború kapcsán „békestratégiát” szorgalmaz megoldásként.

 

Ezen túl azonban azt is tartalmazza, hogy a parlament fejezze ki mély aggodalmát az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus eszkalációja és a háborús konfliktus elhúzódásának lehetősége miatt.

 

„Tudatosítva, hogy ennek a konfliktusnak nincs reális katonai megoldása és Ukrajna masszív ellátása fegyverekkel csak elhúzza a háborút anélkül, hogy perspektívákat nyújtanak a lezárásához, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa azt Kéri az Európai Bizottságtól, hogy dolgozzon ki és minden erejével juttasson érvényre egy stratégiai békekoncepciót a háború lezárásához”

 

 hirdetes_810x300  

írják a javaslat szerzői, akik szerint a békestratégia részévé kell tenni, hogy Ukrajnának katonailag szigorúan semlegesnek kell maradnia.

 

A NATO szövetségesek október eleji nyilatkozatát Ukrajna jövőbeli NATO-tagságának támogatásáról a Smer és az általa javasolt határozat „különösen nagy rizikónak” tartja.

 

A Smer nem először próbálkozik egy ilyen határozati javaslattal. Robert Fico szeptember 27-én hasonlót terjesztett a parlament elé, de a törvényhozás nem hagyta jóvá. Igen valószínű, hogy ezúttal sem jár majd sikerrel.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.