Nyitókép forrása: facebook/Cseh Péter

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn nem csak Rastislav Káčerrel találkozott. A szlovákiai magyar parlamenti képviselők által közölt fotók szerint a magyar miniszter Igor Matovič (OLANO) pénzügyminiszterrel, Gyimesi György és Cseh Péter parlamenti képviselőkkel, valamint Grendel Gábor házelnök-helyettessel is tárgyalt.

 

„Magyarország a küzdelmében nem maradhat egyedül” – ezzel a szöveggel posztolt a közös tárgyalásról fotókat Gyimesi György. Ahogy arról a Körkép.sk korábban beszámolt, az uniós pénzügyminiszterek ezen a héten határozatot hozhatnak a Magyarország elleni jogállami eljárásról. Szlovákiát ebben a testületben Matovič képviseli. A liberálisok részéről hatalmas a nyomás, hogy Szlovákia igennel szavazzon az Európai Bizottság javaslatára.

 

A pénzügyminisztérium álláspontja inkább Magyarország felé hajlik a kérdésben, a hivatalos kommunikációról szóló dokumentum például azt emelte ki, hogy Szlovákia nem akarja, hogy rajta múljon a döntés. A teljes háttérről előző cikkünkben olvashat.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

Jogállamisági vita: Hatalmas erőket mozgósítanak a liberálisok, hogy a szlovák kormány Magyarország ellen szavazzon

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.