Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Zuzana Čaputová elnököt egy közvélemény-kutatás vezérelte, amikor megváltoztatta véleményét az előrehozott parlamenti választások időpontjáról. Ezt állítja az OĽANO elnöke, Igor Matovič.

 

Matovič kijelentette, hogy bár az elnök asszony eleinte a választások korábbi időpontja mellett volt, később kijelentette, hogy a szeptemberi időpontot is el tudja fogadni.

 

„Az, hogy szeptemberben lesznek a választások, az ő érdeme. Sajnálom, hogy utólag sajnálja, mert menet közben megnézett egy közvélemény-kutatást”

 

– mondta újságíróknak a parlamentben. Hozzátette: az elnök „mindent a felmérés szerint csinál”.

 hirdetes_810x300  

 

Csütörtökön Čaputová a TASR-nek azt mondta, hogy a jelenlegi politikai helyzet, amelyet a törvényhozási parlamenti vihar jellemez, nemcsak az alkotmányos elveket és az államháztartást fenyegeti, de Szlovákia számára is elviselhetetlen, így az előrehozott választások korábbi időpontját követeli.

 

Az előrehozott választásokat szeptember 30-án tartják. Erről január utolsó napján döntöttek a parlamenti képviselők. Csütörtök délután megkezdődik a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli ülés a választások korábbi időpontjáról. A párt azt javasolja, hogy június 24-én tartsák meg a választásokat.

 

Čaputová korábbi, júniusi parlamenti választásokat akar

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!