Nyitókép: Jana Birošová/SITA

 

A Mikuláš Dzurinda körül csoportosuló Kékek aláírásgyűjtésbe kezdenek egy új politikai párt megalapításának az érdekében. Erről hétfőn tájékoztattak. Mint mondták, elektronikusan is szeretnének aláírásokat gyűjteni. Az alakuló pártnak az a célja, hogy több területen is megoldásokat mutasson be a társadalom problémáira.

 

„Úgy döntöttünk, hogy folytatjuk erőfeszítéseinket. Felhagyunk a várakozással, és elkezdünk „dolgozni” az aláírásgyűjtésen”

 

– mondta Ľuboš Schwarzbacher, a Kékek – Európai Szlovákia (Modrí – Európske Slovensko) alakuló pártról. Elmondása szerint először aláírásgyűjtést terveznek, majd ezután mutatják be a programot és a jövőképet.

 

Dzurinda kifejtette, hogy konzervatív-liberális típusú jobbközép párt szeretnének lenni. Olyan hosszú távú törekvésről beszélt, amely nemcsak Szlovákia, de Európa fejlődését is pozitívan befolyásolná. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad tovább folytatódnia az elmúlt évek káoszának az országban.

 hirdetes_810x300  

 

 „Csak két lehetőségünk volt: lemondani vagy harcolni” – jegyezte meg Dzurinda a Spolu párttal való eredetileg tervezett egyesülés körüli helyzet kapcsán. Ők már átkeresztelték magukat Kék Koalícióra, de az egyesítő pártkongresszusra még nem került sor. Dzurinda ezt lezárt fejezetnek nevezte. Elmondása szerint a Kékeknek van jövőképük egy európai Szlovákiáról, és ezen kívánnak dolgozni.

 

A következő napokban azt tervezik, hogy értesítést nyújtanak be a belügyminisztérium előkészítő bizottsághoz az aláírásgyűjtés megkezdéséről. Egy párt létrehozásához legalább 10 000 aláírás szükséges.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!