Nyitókép: TASR

 

A korábbi SaS-es Lucia Ďuriš Nicholsonová is bemutatta pártját, a Jablko-t, melynek fő témájaként a régiók strukturális reformját jelölte meg, amelyet szerinte az állam már hosszú ideje tologat maga előtt. Pártjában olyan emberek dolgoznak majd együtt vele, mint Jozef Mihál korábbi munkaügyi miniszter, vagy a Szlovákiai Amerikai Kereskedelmi Kamara főtanácsadója, Ronald Blaško.

 

Nicholsonováék elvileg már több reformot is előkészítettek, köztük a nyugdíjrendszerét, az ügyészségekét és az Alkotmányét is.

 

Elmondásuk szerint nyitottak a más pártokkal való együttműködésre, vagy akár közös indulásra is, de a másik fél ajánlatától függ, hogy kötélnek állnának-e.

 

 hirdetes_810x300  

Nicholsonová szerint azonban az eddigi tárgyalások során nem tekintették egyenértékű félnek pártját. Fontosnak tartja, hogy először összegyűjtsék a szükséges számú aláírást. Aláhúzta, hogy a Mikuláš Dzurindával való találkozója eredménytelen volt.

 

Úgy véli, hogy ha fennállna annak veszélye, hogy a jobbközép pártok választóinak szavazatai elvesznek, mivel sok ilyen irányú párt jön létre, készek mindent megtenni azért, hogy ezt megakadályozzák – beleértve az összefogást is.

 

Arról, hogy egyedül indulnak-e a választásokon, még nem tudott nyilatkozni, ezt a legfrissebb felmérések eredményeitől teszik függővé.

 

Nicholsonová kizárta a Smer-rel, Republikával, LSNS-szel való együttműködést, az OLaNO-t is kizárják, ha Matovič vezeti azt. A Hlasszal viszont bizonyos feltételek mellett el tudja képzelni az együttműködést, ahogy Hegereket sem zárja ki.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!