Nyitókép: sita

 

Az előrehozott parlamenti választásokat szorosan, de a Smer-SD nyerné az Ipsos felmérése szerint, melyet a Denník N-nek készített. Második helyen a Hlas-SD futna be, míg a Progresívne Slovensko a harmadik lenne.

 

A felmérés, melyet március 7. és 9. között készült 1017 fő megkérdezésével, hétpárti parlamentet jósol szeptember 30-át követően. A Smer-SD 16,2 százalékot szerezne az Ipsos szerint, míg a Pellegrini-féle Hlas épp csak lemaradva, 16 százalékkal lenne második.

 

A Progresívne Slovensko 11,1 százalékot szerezne az ügynökség szerint, ezzel megelőzné a 8,6 százalékos Republikát. A jelenlegi kormánykoalícióból a Sme rodina szerezné a legnagyobb támogatást – a felmérés szerint 8,5 százalékkal jutna be a parlamentbe a 6,4 százalékos SaS előtt. Utolsóként a KDH jutna be 5,7 százalékkal.

 

 hirdetes_810x300  

Nem jutna be a parlamentbe az OĽaNO és a Hegerék által frissen bemutatott Demokrati sem – mindkét párt 4,8 százalékot szerezne. A Denník N megjegyzése szerint Hegerék pártját a felmérésben úgy írták körül, mint a „Modrá koalíciából és a Hegerből, valamint más politikusokból álló új párt”. A várakozásoknak megfelelően Hegerék kiválása meggyengítette az OĽANO-t.

 

Az Ipsos felmérése szerint ismét a parlamenten kívül ragadna a Szövetség 3,8 százalékkal, ahogy az Andrej Danko vezette SNS is (3 százalék). Szintén parlamenten kívülről politizálna a Za ľudí (2,9 százalék), az LSNS (2,2 százalék), Modrí – Európske Slovensko (1,9 százalék), Magyar Fórum (1,4 százalék), Dobrá voľba a Umiernení (0,6 százalék), Jablko (0,4 százalék).

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!