Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Azzal, hogy a kormányfő és több miniszter is egy parlamenten kívüli pártba igazoltak át, a kormány teljesen elvesztette parlamenti fedezetét és így a felelősség a kormány ténykedéséért teljes mértékben Zuzana Čaputová államfőt terheli – jelentette ki Juraj Hrabko publicista a TASR TV-nek nyilatkozva.

 

Szerinte a jelenlegi helyzet, amelyben a kulcsfontosságú minisztériumokat egy parlamenten kívüli pártba igazoló kormánytagok, más minisztériumokat az SaS kiválása után maradt kormánykoalíció jelöltjei, a fennmaradó pozíciókat pedig egyes politikai pártok jelöltjei töltik be, enyhén szólva is szokatlan.

 

Úgy véli, hogy a Heger-kormány tavaly decemberi megbuktatása óta a kabinet ténykedéséért az államfő a felelős, és a héten lezajló változások ezt csak jobban kihangsúlyozzák.

 

 hirdetes_810x300  

Hrabko szerint a kormány minden hibás döntéséért az államfő lesz a felelős, még akkor is, ha olyan döntésről van szó, amely nem az ő hatáskörébe tartozik.

 

Hrabko szerint az Eduard Heger vezette Demokrati legnagyobb kihívása az lesz, hogy elmossa magáról az „OĽANO 2” bélyeget, ami akkor sem lesz könnyű, ha Heger igyekszik elhatárolódni Igor Matovičtól. Ha nem sikerült nekik megszabadulni a bélyegektől, akkor nem fognak bejutni a parlamentbe.

 

„Ha megnézem, ki mindenkit zárt ki Heger a potenciális koalíciós partnerek közül, felmerül a kérdés, hogy ki maradt egyáltalán az együttműködéshez. Másrészről, teljesen mindegy, hogy ki zár ki vagy nem zár ki, mert előre iszik a medve bőrére – ki mondta, hogy egyáltalán bejut majd a parlamentbe?”

 

mondta a publicista.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!