Nyitókép: Fb-live, reprofoto

 

Nem minden név, melyről a sajtó beszámolt Čaputová hivatalnokkormánya kapcsán, fedi a valóságot. Erről maga az államfő is kiadott tegnap este egy rövid közleményt, miszerint a névlista korántsem pontos.

 

Hogy kik lesznek Ódor Ľudovít kabinetjében, az a parlamenti pártok elnökeivel folytatott találkozók után derül ki. Az egyes minisztereket maga az államfő fogja bejelenteni.

 

A vele zajlott egyeztetések után szűkszavúan reagáltak a pártelnökök. Boris Kollár házelnök és Eduard Heger leköszönő miniszterelnök egyaránt elmondta, hogy 1-2 név meglepetést okozott a számukra. Hogy kiről van szó, nem akarták elárulni. A névsor 1-2 nap múlva kiderül.

 hirdetes_810x300  

 

Hogy támogatni fogják-e a parlamentben az új kormányt, egyelőre nem tudták megmondani. Mindketten a kormányprogramra hivatkozva ígérték, hogy annak ismeretében tudnak majd bővebben nyilaktozni arról, hogy hogyan is fognak viszonyulni az új kabinethez.

 

Újságírói kérdésre reagálva mindketten elítélték Robert Fico szavait Čaputovával szemben, aki azt mondta, hogy az államfő nem önállóan hoz döntéseket, és az amerikai nagykövetség befolyása alatt áll.

 

Čaputová halálos fenyegetéseket kapott, jogi lépéseket tesz Fico ellen

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!