Nyitókép forrása: SITA/ Diana Černáková

 

Korlátozott jogkörökkel folytatja kormányzását az Ódor-kabinet egészen addig, míg a szeptemberi választások után nem áll fel az új kormány. Miután csütörtökön a parlament nem szavazott bizalmat a hivatalnokkormánynak, az államfő visszahívta, majd ismét megbízta a kormányzással Ódort.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, a parlament elutasította a kormány programnyilatkozatát. A jelenlévő 136 parlamenti képviselőből csupán 34 támogatta, 43 ellene szavazott, 54-en tartózkodtak, öten pedig nem szavaztak.

 

Az, hogy a képviselők többsége meggyőző indok nélkül elutasította, hogy bizalmat szavazzon a hivatalnokkormánynak, Zuzana Čaputová államfő szerint éretlen hozzáállást bizonyít.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfő szerint a hivatalnokkormány kinevezése volt az egyetlen alkotmányos lehetőség arra, hogy miként vezessék el az országot az előrehozott választásokig azután, hogy a parlament megvonta a bizalmat a Heger-kormánytól.

 

Ódor Lajos kormányfőt nem lepte meg a szavazás eredménye, mint mondta, ettől függetlenül lehetőségeikhez mérten az általuk összeállított programnyilatkozat alapján tervezik a további kormányzást.

 

Nem szavaztak bizalmat az Ódor-kormánynak a parlamentben

 

Ódor Lajos miniszterelnököt nem lepte meg a bizalmi szavazás eredménye

Čaputová „éretlen hozzáállásnak” tartja, hogy a képviselők nem szavaztak bizalmat a hivatalnokkormánynak

 

spravy.rtvs.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!