Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Ha Boris Kollár (Sme rodina) a leváltásáról szóló szavazásig nem kér nyilvánosan bocsánatot azért, amiért azt terjeszti, hogy helyes a nőket megverni, ha egy férfinak oka van rá, és ha nem szólít fel nyilvánosan minden szlovákiai férfit arra, hogy ne verjék a nőket az életükben, függetlenül attól, hogy van vagy nincs rá okuk, akkor Igor Matovič (OĽaNO és barátai) megszavazza Kollár leváltását a házelnöki posztról.

 

Matovič ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette ki, és azt mondta, nem lehet tolerálni, hogy a második legfőbb közjogi méltóság többször is azt hangoztassa, hogy meg fogja verni a nőt, ha az okot ad rá.

 

„Ebben az esetben a nők elleni erőszakot legitimáljuk. Az októl függetlenül a férfiaknak soha nem szabad megütniük egy nőt. Szeretnék felajánlani Kollárnak egy lehetőséget arra, hogy megszerezze a szavazatomat. Lehet, hogy nem érdekli, de ha igen, akkor csak egy férfias gesztust szeretnék tőle. Bocsánatot kérni, és nyilvánosan kijelenteni, hogy „tévedtem, soha nem fogok nőket verni, és felszólítok más férfiakat is, hogy soha ne tegyék ezt”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Matovič.

 

Letanovská szerint a bocsánatkérés nem elég

 

Boris Kollárnak nem elég bocsánatot kérnie. Felelősséget kell vállalnia – jelentette ki Andrea Letanovská, a Demokrati párt listavezetője azzal, Szlovákia lakosságának többsége egyetért azzal, hogy Kollárt el kell távolítani a parlament elnöki posztjáról.

 

Ahogy Letanovská elmondta, üdvözli az OĽaNO mozgalom elnökének, Igor Matovičnak a kezdeményezését, aki felszólította Kollárt, hogy kérjen bocsánatot, és szólítson fel minden férfit, hogy soha ne verje meg a nőket. Letanovská szerint azonban a bocsánatkérés nem elég.

 

„Kedden a rendkívüli ülésen kiderül, hogy Kollár megússza-e, vagy egyértelműen nemet mondunk neki. Az értékek fontosabbak a választók számára”

 

– jelentette ki Letanovská, hozzátéve, hogy a parlament július 4-i, keddi rendkívüli ülése dönt arról, hogy milyen jelzést küldenek az embereknek.

 

„Hogy továbbra is eltűrjük a nők elleni erőszakot, vagy határozottan nemet mondunk neki”

 

– tette hozzá Letanovská, és arra szólította fel a képviselőket, hogy hozzanak helyes döntést, és emberként, ne politikusként cselekedjenek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!