Nyitókép: SITA/Tomáš Somr

 

Ódor Lajos miniszterelnök szavazásra buzdította a külföldön élő szlovákokat a szeptemberi előrehozott parlamenti választáson. Meggyőződése, hogy minden szavazat fontos. Emlékeztetett az augusztus 9-i határidőre is, ameddig kérvényezni lehet a levélben történő szavazást. Ezt a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala által a közösségi oldalon közzétett videójában mondta.

 

„Annak ellenére, hogy Önök közül sokan külföldön élnek, bízom benne, hogy érdekeli Önöket, milyen ország lesz Szlovákia. Függetlenül attól, hogy ma itt vannak-e vagy sem”

 

– jelentette ki a miniszterelnök. Mint megjegyezte, a folyamat meglehetősen egyszerű, és nem vesz igénybe sok időt.

 

A Szlovák Köztársaság területén állandó lakhellyel nem rendelkező választópolgár csak levélben szavazhat. A levélben történő szavazást a Szlovákiában állandó lakóhellyel rendelkező, a választások idején külföldön tartózkodó választópolgárok is igénybe vehetik, de a választási anyagok külföldre történő kézbesítéséhez külföldi címet kell megadniuk.

 hirdetes_810x300  

 

Külföldről postai úton történő szavazást elektronikusan vagy levélben lehet kérni. A kérelmet legkésőbb 2023. augusztus 9-ig kell benyújtani és kézbesíteni a belügyminisztériumnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!