Nyitókép: Gyimesi György Fb-oldala

 

Július után a Polis ügynökség augusztusi felmérése is parlamentbe mérte a Szövetség-Alianciát. A 18-as választási listával induló párt, melynek listavezetője Forró Krisztián, utolsó helyéről pedig Gyimesi György indul, 5,3 százalékon szerepel. A Modrí–Most-Híd, illetve a Magyar Fórum szinte mérhetetlen mélységbe süllyedtek.

 

A Polis szerint ha augusztusban lennének a választások, azt a Smer nyerné 23,4 százalékkal. Második helyen közel 10 százaléknyi lemaradással a Progresszív Szlovákia (14,2 százalék), harmadikon a Hlas (12,9 százalék szerepel).

 

A Polis augusztus 11–16. között, 1009 fő telefonos megkérdezése alapján készült felmérése szerint a további sorrend a következő:

 hirdetes_810x300  

 

 

Mint látható, 8 párti parlament jönne létre, az OĽaNO parlamenten kívül maradna, nekik ugyanis 7 százalékot kell szerezniük, tekintve, hogy koalícióban indulnak.

 

A Szövetség-Aliancia tartja magát az 5 százalék felett, viszont a másik két, magyarokat megszólítani igyekvő pártra leadott szavazatok biztosan elvesznek a Polis szerint.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.