Pozsony megye képviselői április végén látogatást tettek Szerbiában a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolában. A látogatás során a két középiskola – a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola és a pozsonyi ún. “Fajnorka” gépipari szakközépiskola –  közös együttműködésének lehetőségeit ismertették. Az iskolák nemcsak a diákokkal, hanem a tanárokkal való közös együttműködést is javasolták, melynek keretén belül lehetőség nyílna a közös tapasztalat- és információcserére.

 

 „A vajdasági partnereinkkel közösen részt vettünk egy olyan fesztiválon, amelyet Vajdaság Autonóm Tartománya szervezett, és ahol a mi diákjainak is magas helyezéseket értek el. Ennek az együttműködésnek az alapján több iskolával is kapcsolatot létesítettük, amelyek a mai napig működnek. Aláírt szerződésünk van egy zentai iskolával, és reméljük, hogy csakhamar a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolával is lesz közös szerződésünk”

 

– mondta Pozsony megye alelnöke, Németh Gabriella.

 

A találkozón a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola és a pozsonyi ún. “Fajnorka” gépipari szakközépiskola lehetséges együttműködéséről esett szó, valamint arról az együttműködési egyezményről, amit a Vajdaság 2011-ben írt alá Pozsony megyével. A közös beszélgetéseken szó esett a duális képzésről, valamint a közös tapasztalatcseréről is.

 hirdetes_810x300  

 

 „A duális képzés az egyik legfontosabb témává lépett elő, és örülök, hogy együtt fogunk tudni dolgozni a szlovákiai partnereinkkel, mert ezáltal szert tehetünk a tapasztalataikra, valamint gyarapíthatjuk az együttműködést a duális képzés terén”

 

– mondta Szakállas Zsolt tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi altitkár.

 

Forrás: bratislavskykraj.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!