A Dunaszerdahelyi Thermalparkot 2016-ban országos viszonylatban az 5. leglátogatottabb fürdőként jegyezték.

 

P. Vonyik Erzsébet

 

2012 nyarán kisebb vihart kavart Dunaszerdahely polgármesterének az a kijelentése, hogy a városnak nem népfürdőre van szüksége, amely szerinte egyenlő a tömegnyomorral, hanem minőségi szolgáltatásokra. Hájos Zoltán akkor mondta ezt, amikor átadták a felújított szabadtéri medencéket.

 

 hirdetes_810x300  

Az eltelt öt év és a termálfürdőben azóta megvalósított fejlesztések azonban ennek a szemléletnek a helyességét igazolták, akárcsak az új szállodai rész pénteki ünnepélyes átadásakor ismertetett kedvező gazdasági eredmények.

 

A tavalyelőtt átadott új beléptetőcsarnok. Kép: Körkép.sk

 

A dunaszerdahelyi fürdő jelenleg országos viszonylatban is előkelő társaságban foglal helyet. Mint Hájos Zoltán utalt rá, a Trend gazdasági szaklap adatai szerint tavaly az 5. leglátogatottabb termálfürdő volt.

 

Nemcsak a gazdaságilag, hanem a szolgáltatások terén is előreléptünk, hiszen a Thermalpark a dunaszerdahelyiek körében és a széles régióban is közkedveltté vált

 

– mondta a polgármester. Szerinte ez a helyi vállalkozóknak is jó lehetőségeket kínál, elsősorban az idegenforgalom és a vendéglátás terén. A polgármester jó megoldásnak nevezte, hogy a nagymegyeri fürdővel együtt kínálják szolgáltatásaikat a közös idegenforgalmi szervezet közvetítésével, mert a két fürdő kölcsönösen kiegészíti egymást.

 

Júniustól fogadja a vendégeket az új szállodai rész. Kép: Körkép.sk

 

Lényegesen megugrott az elszállásolt fürdővendégek száma

 

Somogyi Gábor fürdőigazgató is kedvező trendekről számolt be, hiszen az egynapos és az elszállásolt fürdőlátogatók száma is egyaránt emelkedett.  2016-ban főleg az utóbbiak száma ugrott meg jelentősen és meghaladta a 71 ezret. Látogatottság tekintetében az idén túlléphetik a mágikus 400 ezres határt. Ez nagy fegyvertény, hiszen annak ellenére sikerült növelni az érkező vendégek számát, hogy a szállodai rész tavaly szeptembertől átalakításon ment keresztül.

 

Lassan azonban már ott tartunk, hogy az elsődleges célunk nem a fürdővendégek számának a növelése lesz, hanem a vendégeink elégedettségének a biztosítása”

 

– árulta el az igazgató.

 

 

A régi szállodarész, ahol korábban 16 szoba várta a vendégeket, tavaly már elérte a 95 százalékos foglaltságot. Ezért is volt indokolt a szállodai szárny most befejeződött bővítése, amely tavaly szeptemberben kezdődött meg. Egy emeletet ráépítettek a régi épületre és a meglévő szobákat is teljesen felújították. Mostantól már 47 szobában tudják fogadni a megszálló fürdőzőket, vagyis nagyjából 120 vendéget.

 

Azt tapasztaltjuk, hogy klienseink igénylik a minőséget. Amit az új hotelrészben nyújtunk, az 3 csillagos szállodának megfelelő színvonal. Már nem vagyunk olcsók, de még megfizethetőek. A komfortos megoldásokra törekedtünk, a szobák például alig néhány méterre vannak a medencéktől

 

– mondta az új szállodarész bemutatásakor a fürdőigazgató. Megtudtuk, hogy egy kétágyas szobában 98 euróba kerül egy vendégéjszaka az eddigi 59 euró helyett, de a szolgáltatások is ennek megfelelő színvonalúak. Somogyi Gábor hangsúlyozta, hogy elsősorban a visszatérő, hűséges vendégeket várják és a stratégiájuk nem a vendégek hajszolásán alapul, hanem azt szeretnék, ha évente többször jönnének azok, akik megkedvelték a dunaszerdahelyi termálfürdőt.  Ezért is vezették be a hűségprogramot.

 

Újdonságként bevezetik a kártyás fizetés lehetőségét

 

Somogyi Gábor igazgató elmondta, hogy júniustól egy újdonsággal is meglepik a fürdővendégeket: a kártyás fizetés lehetőségével és így a fürdőzőknek nem lesz szükségük készpénzre. Ezt a lehetőséget jelenleg tesztelik, de a készpénzes fizetést sem azonnal szüntetik meg.

 

Az új klubkártya. Kép: Körkép.sk

 

A kártya kiváltásának feltétele az, hogy a fürdőlátogató regisztrálja magát a fürdőben, így 1 eurós illetékért megkapja a kártyát. Ennek két előnye is van, mert a karpereces csippel összepárosítható, így azzal is lehet fizetni. Sikerült már egy széles bérlői vállalkozói kört rávenni arra, hogy elfogadják ezt a fizetési lehetőséget”

 

– tudtuk meg az igazgatótól.  A fürdő bármely szolgáltatásáért lehet majd ezzel fizetni, beleértve a szállodai szolgáltatást, a belépőjegy vásárlását, a szaunát, illetve a masszázst. A másik nagy előnye, hogy pontgyűjtő kártyaként kedvezményeket is kínál a felhasználójának. Szeptember végéig, aki a kártyán eléri az 500 eurós forgalmat, az 5 %-os jóváírást kap vissza, de ha eléri például az 1000 eurót, akkor már 50 eurós bónuszt kap a kártyájára.

 

A kártya átruházható és a minimális feltöltési összeg 20 euró. A kártyát a vendégnek nem kell távozáskor visszaadnia, a pénz nem vész el róla, bármikor újra feltölthető a pénztárnál, de a fürdő területén is alakítanak ki feltöltő pontokat. Az igazgató abban bízik, hogy a kártyás rendszerrel biztosítják a vendégek komfortérzetét.

 

Leginkább cseh turisták szállnak meg a termálfürdőben

 

A dunaszerdahelyi termálfürdőben megszálló vendégek több, mint a fele Csehországból érkezik. Mintegy 5 százalékuk lengyel turista. Kevés viszont a hazai és a magyarországi fürdővendégek aránya. Arra a kérdésre, hogy az új szállodai rész átadása után milyen kihasználtsággal lenne elégedett az igazgató, Somogyi Gábor ezt válaszolta: már 65 százalékos foglaltsággal kiegyezne.

 

 

Elmondta azt is, hogy nem híve a különféle kedvezményes akcióknak, mert nem ezeknek, hanem a minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően szeretnének egy stabil klienskört idevonzani. Természetesen, most az új szállodai részt indulásakor azonban az igazgató szerint meghirdetnek bizonyos üdvözlő akciós lehetőségeket.

 

Kedvező gazdasági eredményeket ért el a Thermalpark

 

A kedvező gazdasági eredményekről is beszámolt az igazgató. A dunaszerdahelyi termálfürdőt irányító városi tulajdonú Thermalpark Részvénytársaság 2016-ban 3 millió eurót meghaladó forgalmat bonyolított le, amely 9 százalékkal volt több az előző évinél.

 

Somogyi Gábor szerint az utóbbi öt év eredményeit nézve a legkomolyabb előrelépést mind vendégszámban, mind a forgalom növekedésében a nagy szlovákiai létesítmények közül épp a dunaszerdahelyi termálfürdő érte el. Sikerült kihasználni az adottságokat, a lehetőségeket és eljutottunk a másfél milliós forgalomtól oda, hogy most már átléptük a három milliót, tette hozzá az igazgató. Ezt a növekvő tendenciát viszont nézete szerint egyre nehezebb tartani.

 

Ha mindig sikerül hozzátenni az eredményeinkhez, ezeket egyre nehezebb túlszárnyalni. Az év elején azt láttuk, ha az időjárás is közbeszól, akkor nehéz tartani. Az idei első 3 hónap kicsit gyengébb volt, mint a tavalyi, de ennek ellenére nagyon optimisták vagyunk. A negyedik és az ötödik hónap bizakodásra ad okot. A cél mindenképpen az, hogy ne legyünk rosszabbak, mint tavaly, sőt, próbáljunk még erre is rátenni valamit

 

– vélekedett az igazgató.

 

A nagymedence is megújul, bővül a közvilágítás és a parkolási lehetőségek is javulnak

 

Az idei nyárra nem sikerült a nagy úszómedence teljes körű felújítását elvégezni, mert a tervek elkészítése kicsit hosszabb időt vett igénybe, ezért ősszel kezdődnek meg a munkálatok. Az alapvető változás az lesz, hogy a medencét átállítják recirkulációs üzemmódba, vagyis a vendégeket nagyon zavaró heti leállás nem fog megtörténni, hanem a sportmedence is folyamatosan rendelkezésre fog állni.

 

A tervek szerint kellemesebb hőmérsékletű víz várja majd a vendégeket. A parkolóban is változásokat terveznek, többek között kibővítik a szállodai vendégek rendelkezésére álló parkolóhelyeket, mert a szálloda kibővítésével megnövekedett ez az igény. Főleg télen gondot okozott az is, hogy a parkoló elég sötét, ezért kibővítik a közvilágítást. Megtörténik a parkoló rendszer kibővítése, hogy két kijárósáv legyen, ami a fennakadásokat hivatott megszüntetni távozáskor.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!