Azok, akik ma akartak ellátogatni a pozsonyi temetőkbe szeretteik sírjához, el kell hogy halasszák a temetőlátogatást. A temetőket ugyanis az aktuális szélviszonyok miatt biztonsági okokból bezárták – tájékoztatott a TASR-t a városi temetőkről gondoskodó Marianum–Pozsonyi Temetkezési Vállalat igazgatója, Radoslav Vavruš.

 

Ahogy azt már szombaton, azaz október 28-án is jeleztük, értékelnünk kellett az erős széllökések miatti helyzetet. Mivel fennáll a veszélye, hogy a fák ágai letörnek, ezért bezártuk a temetőket” – tájékoztatott Vavruš. Az intézkedés a rendelet feloldásáig érvényben lesz.

 

Hétfőn (október 30-án) reggel újra értékelni fogjuk a fennálló helyzetet, és aszerint, hogy szükség lesz-e a szélvihar következményeinek eltüntetésére, döntünk a további lépésekről” – közölte Vavruš. Az igazgató sajnálatát fejezte ki a rendelkezés miatt, amely nemcsak a temetőket, de látogatókat is érinti. „A biztonság azonban elsődleges” – hangsúlyozta.

 

 hirdetes_810x300  

Az időjárási helyzetet figyelemmel kíséri a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) is, ahol megerősítette a villamosok és trolibuszok zökkenőmentes közlekedéséért felelős diszpécserek és energetikai szakemberek számát.

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szombat a legmagasabb, harmadfokú viharjelzést adta ki Délnyugat-Szlovákia területére. A széllökések sebessége reggel 09.00 órától elérhetik a 105–125 kilométer/órát is.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: SITA/Ján Slovák

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!