Nagyszombat Megye Önkormányzatának vezetősége január végén a Galántai járás polgármestereivel találkozott a járási székhelyen. Az új megyei vezetésnek a beiktatása óta ez volt a negyedik ilyen egyeztető találkozója.

 

A járás polgármesterei az aktuális problémákra, nyitott kérdésekre mutattak rá. Többek között kifejtették az eddigi megyei támogatási rendszerrel kapcsolatos aggályaikat. Véleményük szerint a megyei pályáztatás formája túl nagy költségvonzattal jár, bürokratikus, a megítélt támogatások pedig nagyon alacsonyak. Jozef Viskupič megyefőnök kifejtette, hogy ezzel kapcsolatban változás várható, hiszen a támogatások pénzügyi keretét jelentős összeggel, 600 ezer euróra emelik, az eddigi kiírásokat pedig háromra csökkentik.

 

A Galántai járás polgármesterei ismertették az őket érintő problémákat

 

Az egyeztetésen a községek régi-új problémái mellett terítékre került a csatornahálózat kérdése is. Martin Tomčányi, Szered polgármestere bírálta az ipari parkokban legálisan vagy illegálisan alkalmazott és a régióban elszállások vendégmunkások egyre növekvő létszámát, akik bevételkiesést jelentenek az önkormányzatoknak. Javasolta a témával foglalkozó bizottság tagjainak kibővítését.

 hirdetes_810x300  

 

Szabó Anton, Diószeg város polgármestere indítványozta, hogy a megye foglalkozzon az orvosi tevékenységre kiadott működési engedélyek feltételeivel, hiszen az orvosok nem egyszer elégtelen körülmények között praktizálnak, előfordul az is, hogy egy panelház lakásában való rendelés, vagy nincs parkoló a rendelő előtt, így a betegek kénytelenek gyalog felkeresni orvosukat.

 

 

Jozef Viskupič megyeelnök a polgármesterekkel való találkozó után kijelentette, hogy választási programjának három prioritását, azaz a szenyicei elkerülőt, a Galgócra tartó bekötőút és a pőstyéni reptér kérdését egy negyedik prioritással, a vízgazdálkodás kérdésével is kiegészíti

 

A legközelebbi találkozóra a járás polgármestereivel Dunaszerdahelyen kerül sor.

 

trnava-vuc/Körkép.sk

Képek: Nagyszombat megye

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!