Érdeklik a régi farsangi hagyományok vagy inkább egy jót táncolna a februári báli szezonban? Részt venne egy vidám bohózaton vagy inkább a japán kultúrában mélyedne el? Találja meg a kedvére való programot a Pozsonyi és a Szenci járásban!

 

Február 6. (kedd) – Köteles Ágoston könyvbemutatója

 

A szovjet gulágokban raboskodó magyarok történeteit feldolgozó Köteles Ágoston „Csak azok a kaukázusi sakálok ne üvöltenének” című kötetének bemutatására február 6-án (kedden) 18.00 órától kerül sor a Pozsonyi Casinóban (Klarissza utca 7). Műsorfelelős: Flórián László, háznagy: Krajči Klára.

 

 hirdetes_810x300  

Bővebb információ itt.

 

Február 7. (szerda) – Gyermekszínház: Békaherceg

 

Szenc városa és a Csemadok támogatásával 2018. február 7-én (szerdán) 11.00 órakor gyermekszínházi előadásra kerül sor a szenci kultúrház nagytermében „Békaherceg” címmel. Előadja a Pódium Színház.

 

Fotó: szenc.sk

 

Február 7. (szerda) – Színház: Apa csak egy van?!

 

A budapesti Pódium Színház előadásában a szenci kultúrház nagytermében 2018. február 7-én (szerdán) 19.00 órakor kerül bemutatásra az „Apa csak egy van“ című kétrészes bohózat. Belépődíj: 6 €.

 

Fotó: szenc.sk

 

Február 8. (csütörtök) – Beszélgetés Szanyi Mária néprajzkutatóval a farsangi szokásokról

 

„Itt a farsang, áll a bál…” énekelték hajdanán. Hogy mára mi őrződött meg tájaink farsangi szokásaiból, ételeiből, mulatságaiból, s hogy milyenek voltak a farsang idei munkaalkalmak? Minderről Szanyi Mária néprajzkutató mesél a Pozsonyi Casinóban (Klarissza utca 7) február 8-án (csütörtökön) 17.00 órától. Műsorfelelős: Gémesi Irén, háznagy: Urban Éva.

 

Bővebb információ itt.

 

Február 8–11. (csütörtöktől vasárnapig) – Japán Filmfesztivál Pozsonyban

 

Japán Pozsonyi Nagykövetsége minden kedves érdeklődőt meghív a 2018. február 8-a és 11-e között megrendezésre kerülő Japán Filmfesztiválra, melynek célja, hogy elmélyítsék Szlovákia állampolgárainak érdeklődését a japán kultúra iránt. A fesztivál öt japán film megtekintését kínálja az érdeklődők számára. A filmeket japán nyelven angol és szlovák felirattal fogják vetíteni. A filmvetítések 18.00 órától kezdődnek a Lumiére moziban (Kórház utca/Šptiálska 4). A belépődíj ingyenes.

 

Bővebb információ itt.

 

Fotó: citylife.sk

 

Február 8–21. – RINGATÓ – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

 

A Magyarországon nagy sikernek örvendő, szabadalmaztatott Ringató énekes-játékos foglalkozás immáron a Felvidéken is elérhető. A foglalkozás a 03 éves kisgyermekes családok részére ideális; fejleszti a zenei hallást, közösségi élményt nyújt szülőnek és gyereknek egyaránt. A Pozsonyi Magyar Intézetben (Védcölöp/Palisády utca 54.) megrendezésre kerülő foglalkozásokra azokat a babákat, anyukákat és nagymamákat várják, akik maguk is úgy érzik, fontos, hogy a művészet eszközeivel neveljünk.

 

Fotó: Balassi Intézet/Pozsonyi Magyar Intézet

 

Bővebb információ itt és itt.

 

Február 9. (péntek) – Farsangi bál a szenci gimiben

 

A Szenczi Molnár Albert Gimnázium és a Magyar Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Szülői Munkaközössége szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a hagyományos farsangi bálra, melyet 2018. február 9-én (pénteken) 19.00 órai kezdettel rendeznek az Elektrovod nagytermében. Belépődíj: 25 €.

 

Fotó: szenc.sk

 

Február 10. (szombat) – Farsangi batyubál a pozsonyi magyar katolikus közösség apraja s nagyjának

 

2018. február 10-én (szombaton) 16.00 órai kezdettel szervezik meg a pozsonyi magyar katolikus közösség farsangi batyubálját a Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium ebédlőjében. A közösségi összejövetelre a gyerekeknek valamelyik szentet bemutató jelmezben kell érkezniük, hogy így folytassák „A szentek felvonulása” elnevezésű esemény sikerét. A bál svédasztalához mindenki tetszés szerint sós és édes süteményekkel, szendvicsekkel vagy üdítővel is hozzájárulhat.

 

Fotó: Pozsonyi katolikusok

 

Összeállította: Takács Henrietta

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!