Brüsszelben jelenleg is megbeszélések folynak a kohéziós politika formáiról, vagyis az uniós juttatások (eurofond) lehetőségeiről a 2020-as év után. A megbeszélések egyik vezetője közé tartozik Pozsony megye is. Juraj Droba megyeelnök hozzáállását egy nyilatkozat aláírásával is megpecsételte, mindemellett továbbra is találkozik azoknak az intézményeknek a képviselőivel, akik a jövőnkről döntenek.

 

„Mindnyájunk jövője érdekében az elkövetkezendő két év az uniós juttatások szempontjából kulcsfontosságú lesz. Európai szinten több partneri együttműködésbe és kezdeményezésbe kapcsolódunk be azért, hogy az egész pozsonyi régiónak a jövőben lehetősége legyen az uniós forrásokból meríteni. Számunkra teljesen elképzelhetetlen, hogy csak azért essünk el ezektől a forrásoktól, mert az egyes statisztikák valótlan képet mutatnak, és a pozsonyi régiót a legfejlettebb megyék közé sorolják. Pozsony megye nem csak Pozsonyból áll“

 

– összegezte Pozsony megyefőnöke, Juraj Droba.

 

Pozsony megye a brüsszeli irodájának köszönhetően szlovákiai vezetőnek számít az uniós forrásokból történő merítés megőrzésében. A megye fokozatosan csatlakozik azokhoz a kezdeményezésekhez, melyek célja az uniós források megőrzése az összes régió számára. Juraj Droba megyefőnök ezt a #CohesionAlliance nyilatkozat aláírásával is megpecsételte. Droba ezzel a tettével azoknak az európai régióknak, városoknak és társulásoknak az európai képviselőihez csatlakozott, akik szintén támogatják ezt a kohéziós szövetséget.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk/sajtóhír

Nyitókép: Foto N/Peter Kováč

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!